Kartepe Ruhsat Müdürlüğü'nden Esnaflara Uyarı

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisinde bulunan işletmelere yönelik denetimlerine devam ediyor.

Kartepe Ruhsat Müdürlüğü'nden Esnaflara Uyarı
Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik yaptığı rutin kontrollerin yanı sıra, Resmi Gazete’de yayınlanan “İnternet Sağlayıcılığı Yönetmeliği” ile “Sıvılaştırılmış Petrol Satış Merkezleri Yönetmeliğini” de Kartepe’de faaliyet gösteren işletmelere tebliğ etti.

Konuya ilişkin Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İnternetin toplu kullanım sağlayıcıları hakkındaki yönetmelik, 11 Nisan 2017 tarihli 30035 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İlçemiz sınırları içerisinde internet kafe faaliyeti gösteren işletmelerin, Kaymakamlıktan ticari olarak İnternet toplu kullanım sağlayıcısı izin belgesi almaları ve kanunda belirtilen yönetmelik hükümlerine riayet etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, Sıvılaştırılmış petrol gazı tüp dağıtım merkezleri ve perakende satış faaliyeti yapan işletmeler ile ilgili olan yönetmelik de 2016 taksim 9607 sayılı karar ve 3 Ocak 2017 tarihli kararla, 29937 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanun hükmüne göre ilçemiz sınırları içerisinde sıvılaştırılmış petrol gazı tüp dağıtım merkezleri ve perakende satış yeri faaliyeti yapan işletmelerin kullandığı yerlerde işyerlerine giriş ve çıkışların tespiti amacıyla, gerekli kamera kayıt sisteminin kurulması ve elde edilen kayıtların otuz gün süreyle saklanması, bu kayıtların ise yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara paylaşılmaması belirtilmiştir” denildi.

Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, ilçe genelinde tüm işletmelerde denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Kartepeli vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmesi için, ilçemiz sınırları içerisinde bu tip faaliyeti yapan işletme sahiplerinin, kanun ve yönetmeliklere titizlikle uymaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA