Karabük'te 'Hatipoğlu Göleti Sulama Projesi'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ovacık ilçesine yapılacak 'Hatipoğlu Göleti Sulama Projesi' için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Ovacık Kışla Köyü Köy Odası'nda yapılan toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, projenin her yönüyle konuşulduğunu söyledi.

Göletin 498 hektar alanı sulayacağını ifade eden Şahin, projenin mevcut durumu, yapılması planlananlar, yaşanabilecek sorun ve çözüm önerileri konularında fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Yapılan projelerin çok önemli yatırımlar olduğunu vurgulayan Şahin, 'Bu uygulamalar arazi bütünlüğünü sağlar. Tarımda 'ben' değil, 'biz' anlayışını benimsersek sorunlarımızı bir bir aşarız. Çiftçilerimiz arasındaki birlik ve beraberlik işlerin çözülmesinde çok nemli bir faktördür.' diye konuştu.

Ardından Şahin ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Murat Çelik, Tarımsal Altyapılar ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Seyit Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ovacık İlçe Müdürü Ramazan Şahin, Kışla, İmanlar, Doğanlar, Koltuk, Hatipoğlu köyü muhtarları ve çiftçiler gölette incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA