Kadın Danışma Merkezi Belediyeler Arası Deneyim Paylaşım Toplantısına Katıldı

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Ankara’da düzenlenen belediyeler arası deneyim paylaşım toplantısına katıldı.

Kadın Danışma Merkezi Belediyeler Arası Deneyim Paylaşım Toplantısına Katıldı
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNİCEF)’nun Çocuk Dostu Şehirler Programı kapsamında Ankara’da IKADA Danışmanlık firması işbirliği içerisinde düzenlediği, 2. Belediyeler Arası Bilgi ve Deneyim Paylaşımı toplantısına katıldı.

Toplantıda çalışmalarıyla örnek belediye olarak belirlenen 9 ilden biri olarak, Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi yöneticisi Şermin Açıkgöz, yerel yönetimlerin erken evliliklerdeki rolü hakkında sunum yapıldı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ‘in çocukların haklarını uygulamaya kendini adamış şehir veya daha genel olarak yerel yönetim sistemi olan “Çocuk Dostu Şehirler” programının 2016-2020 ülke programına dahil olan Nevşehir Belediyesi’nin, çocuklara yönelik çalışmaları, erken evlilikler ve kurumlar arası iş birliği sağlamadaki rolü hakkında yapılan sunum büyük beğeni topladı.

“Çocuklara Uygun Bir Dünya” oluşturmak hedef ve kriterleri çerçevesinde, düzenlenen bilgi-deneyim paylaşım toplantısının ikincisinde, çalıştaylar ve “çocuğa karşı şiddetle mücadele, çocuk dostu şehirler programı eğitimlerinin tanıtılması, çocuk ihtiyaçları ve mobil ekipler, çocuk refahı için toplum merkezleri, okul dışı eğitim” gibi başlıklar adı altında katılımcılarca 15 sunum yapıldı.
Kaynak: İHA