IC İçtaş İnşaat İle İtalyan Astaldi'den Rusya'ya Yeni Proje

Türk inşaat firması IC İçtaş İnşaat ile İtalyan Astaldi ortaklığı, Rusya'da otoyol projesi için protokol imzaladı.

ST. PETERSBURG – IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi firmalarının kurduğu ortak girişim ICA ile Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü (Rosavtodor) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında ICA ile Rosavtodor arasında kamu ve özel sektör iş birliğiyle hayata geçirilecek otoyol projelerine yönelik protokol imzalandı.

İmza töreninde bir konuşma yapan IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, Rosavtodor ile imzalanan iş birliği protokolünün, Rusya ile ortak proje yürütme tecrübelerinin yeni projelerle güçlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Rusya’da tamamladıkları Pulkovo Havalimanının genişletilmesi ve St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevre Yolu projelerinden sonra söz konusu protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Çeçen, “Rosavtodor ile iş birliği yapmaktan ve Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım ortaklığını ileriye taşımaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Rosavtodor Başkanı Roman Starovoyt da, törende yaptığı konuşmada, Türk firmalarının Rusya’daki inşaat projelerinde son derece başarılı olduğuna dikkati çekerek, ICA ile yürütülecek iş birliğinin kendileri açısından da büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Türkiye’de Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Projelerini yürüten ICA, Rusya’da da birçok projenin yanı sıra şu anda 2018 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları için büyük önem taşıyan Moskova – St. Petersburg M11 Otoyolu Projesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: AA