Heyelanda Evleri Zarar Gören Yaşlı Çift Yardım Bekliyor

Denizli'nin Kale ilçesinde iki yıl önceki heyelanda evleri zarar gören Ahmet ve Fatma Künkçek çifti, tek odasını kullandıkları ve çatlaklar oluşan yapının yıkılmasından endişe ediyor.

Denizli'nin Kale ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen heyelanda evleri zarar gören yaşlı çift yardım bekliyor.

Ahmet ve Fatma Künkçek çiftinin Çakırbağ Mahallesi'ndeki evleri 2 yıl önce yaşanan heyelanda zarar gördü. Çift, derin çatlak ve kırıklar oluşan evin tek odasında yaşamlarını sürdürüyor.

Ahmet Künkçe (69), heyelanda iki katlı kerpiç evlerinin zarar gördüğünü, oluşan derin çatlak ve kırıklar nedeniyle tedirgin olduklarını belirtti.

Bölgedeki toprak kaymasının hala devam ettiğini dile getiren Künkçe, 'Evimin bir bölümü yıkılmış durumda. Eşyaları kızımın evine taşıdık. Heyelan olmaya başladığında elektriği kestirdim yangın çıkar diye fakat şimdi müracaat ettiğimde yetkililer 'elektriği bağlayamayız çünkü bu ev göçmek üzere, tehlikeli' diyor.' ifadesini kullandı.

İlçede birçok yere başvurduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden Künkçe, 'İlçede çalmadığım kapı kalmadı. Bir ara geldiler, yazdılar, çizdiler sonuç yok. Maalesef hayatımız tehlikede, evim her an yıkılabilir. Sadece bir odamız var kullandığımız, burada kalıyoruz.' şeklinde konuştu.

Evlerinin her an yıkılacağı korkusuyla yaşadıklarını aktaran Fatma Künkçe (66) ise zor durumda olduklarını, sağlam bir eve kavuşmak istediklerini dile getirerek 'Evim durulmayacak halde, bir kısmının yıkılmasından dolayı mağdur oldum. Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA