Hakkari'de Ramazan Kumanyası Bağış Noktaları Kurulacak

Türk Kızılayı Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, kent merkezinde Ramazan kumanyası bağış noktası kurulacağını söyledi.

Hakkari'de Ramazan Kumanyası Bağış Noktaları Kurulacak
Kızılay şubesi üyeleri ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt, 2017 yılında Kızılay Genel Başkanlığı tarafından başlatılan “Umudol” kampanyası ile tarihin en büyük insanlık dramının yaşandığı, kuraklıktan kaynaklı açlığın pençesine düşen Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika ülkelerinde krizin her geçen gün daha da derinleştiğini söyledi.

Bozkurt, “Milyonlarca kişinin gıda kaynaklarına ulaşmakta zorluk çektiği, özellikle çocuk ve kadınların yeterli beslenemediği için çocuk ölümlerinin de arttığı ülkelerde, sağlık hizmetlerinin de durma noktasında olduğu Yemen, Güney sudan ve Doğu Afrika’da insanlar umutsuz bekleyişlerini sürdürüyor, insanlığın kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor. Bu çağrıya karşılıksız kalmayan Türk Kızılayı; ‘Yemen’in, Güney Sudan’ın ve Doğu Afrika’nın Umudu Ol’ sloganıyla büyük bir yardım kampanyası başlatmıştır. Milyonların umudu olmak için yola çıkan Kızılay, siz yardımsever Hakkari halkının yapacağı nakdi bağış ve raf ömrü uzun olan gıda malzemesi olan bağışların bölgedeki ihtiyaç sahiplerine en kısa zamanda ulaştırılmasını sağlayacaktır. Ramazan ayı, birlik ve beraberlik ayıdır, yardımlaşma dayanışma ayıdır. Bu vesileyle tüm banka ve PTT şubelerindeki Kızılay hesabına ayni bağış yapılabilecek” dedi.

Kızılay olarak Hakkari merkezinin birkaç yerinde Ramazan kumanyası bağış noktası kurularak, toplanacak olan kumanyaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını dile getiren Bozkurt, “Bu vesileyle tüm Hakkari halkımızın Ramazan ayının verdiği bereket ile iftar sofralarınıza tat ve huzur getirmesi dileğiyle hayırlı Ramazanlar. Ramazan kumanya bedeli 75 TL, tüm banka şubelerinde Kızılay hesabı, PTT şubelerinde Kızılay posta çekini, şubemize gelerek veya internet sitemizi kullanabilirsiniz” diye konuştu.

Kaynak: İHA