Gündüz Tarlada Gece Ders Çalışarak TEOG Birincisi Oldu

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde yaşayan Hüseyin Tunçağ, maddi durumu iyi olmayan 7 çocuklu ailesine yardımcı olabilmek için okuldan arta kalan zamanlarında gündüz tarla ve hayvancılık işiyle uğraştı gece de ders çalışarak TEOG'da Türkiye birincileri arasında yer almayı başardı Tunçağ: 'Tarlada çalıştığım günlerde ertesi gün okula gitmek zor oldu ama benim bir hayalim var ve bu beni ayakta tutuyor, ders çalışmamı engellemiyordu. Hayalim uçak mühendisi olmak'

ALİ TEPE - Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde yaşayan 7 çocuklu ailenin ortanca oğlu Hüseyin Tunçağ, okuldan arta kalan zamanlarında gündüz tarla ve hayvancılık işiyle uğraştı gece de ders çalışarak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde yaşayan 14 yaşındaki Hüseyin Tunçağ, TEOG'da 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincileri arasına girdi.

Maddi durumları iyi olmadığı için okul dışındaki zamanlarda ailesi ile tarlada çalışıp hayvancılık işiyle uğraşan Tunçağ, akranlarından geri kalmamak amacıyla gece daha az uyuyup ders çalışarak büyük bir başarıya imza attı.

Hüseyin Tunçağ, zorluklara rağmen derslerini aksatmamaya çalıştığını söyledi.

Hem tarla ve hayvanlarla uğraşmak hem de ders çalışmanın yorucu olduğunu kaydeden Tunçağ, şöyle konuştu:

'Ders çalışmayı çok seviyorum ve bunun da sebebi bir hayalimin olmasıdır. Çoğu zaman uyumak yerine ders çalışmayı tercih ediyorum. Tarlada çalıştığım günlerde ertesi gün okula gitmek zor oldu ama benim bir hayalim var ve bu beni ayakta tutuyor, ders çalışmamı engellemiyor. Hayalim uçak mühendisi olmak. Çok çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim.'

İlkokuldan bu yana derslerine İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisi Bölümünde okuyabilmek için çalıştığını ifade eden Tunçağ, bu hedefe ulaşmak için çok gayret gösterdiğini dile getirdi.

Öğretmenleri ve ailesine destekleri için teşekkür eden Tunçağ, sınavda tüm sorulara doğru cevap vererek emeğinin karşılığını aldığını vurguladı.

Tunçağ, 'Çok şükür çalışmamın sonucunu fen lisesine katılarak alacağımı düşünüyorum. Bunun ilerisinde de inşallah hayalimi gerçekleştiririm. Hayalimi gerçekleştirmede ilk adımı attığımdan dolayı mutluyum. Daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum ve bunu yapacağım inşallah.' diye konuştu.

Baba Hamit Tunçağ ise öğrenciyi emeği ve azminden dolayı kutlayarak, oğlunun küçüklüğünden bu yana uçan cihazlara meraklı olduğunu dile getirdi.

Tunçağ, 'Biz ona ders çalış demeden, ders çalışan birisidir. Bu yüzden başarılı oldu. Hedefi, hayali olan bir insan. Her zaman başarılı olacağını düşünüyorum.' dedi.

Kaynak: AA