GÜNCELLEME - Diyarbakır'daki Terör Operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi, Samsun'da toprağa verildi Törene Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da katıldıŞEHİDİN TOPRAĞA VERİLMESİ EKLENDİ.

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram, Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen 26 yaşındaki şehidin naaşını anne Seyhan Seçkin, baba Hakan Bayram ve akrabalarının yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan karşıladı.

Şehidin naaşı, uçaktan indirildikten sonra askerlerin omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Şehidin son isteği olarak, görev yaparken üniformasının içinde taşıdığı Türk bayrağı da tabutunun üzerine serildi.

Teröre lanet okuyan şehit annesi Seyhan Seçkin, 'Bu benim düğünüm. Düğünündeyiz oğlum. Taktık takıştırdık geldik oğlum. Ağlamıyorum oğlum, ben şehit annesiyim. Çok onurlu, çok gururluyum. Şerefsizleri ben sevindirmem. O şerefsizler sevinmesin. Bir Gökhan gitti, 10 Gökhan gelecek, duyun şerefsizler. Burada da onlarca Gökhan var. Benim oğlum şehit olmak için dua ediyordu, duası gerçek oldu.' ifadelerini kullandı.

Şehidin kardeşi Serkan Bayram ise kendisine de şehitliğin nasip olmasını dileyerek, 'Ağabeyim, sen şehitsin. Peygamberimizin komşusu oldun, bize de şefaat et.' diyerek tekbir getirdi.

Şehit kardeşi, ağlayan yakınlarına da 'Ağlamayın, benim ağabeyim şehit oldu. Peygamberimize komşu o. Ağlayarak şerefsizleri sevindirmeyin.' uyarısında bulundu.

Şehidin naaşı, daha sonra helallik alınmak üzere Selahiye Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Helallik alınmasının ardından şehit Bayram'ın cenazesi, Büyük Cami'ye getirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Vali Şahin, baba Hakan Bayram'a başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı. Anne Seyhan Seçkin'in de ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

Şehidin sözlüsü Kübra Çakmak da Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi, ikindi namazını müteakiben İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Bu sırada görevliler tarafından şehidin tabutuna gül yaprağı döküldü. Anne Seçkin, oğlunu Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Bir süre top arabasıyla götürülen cenaze, daha sonra cenaze aracına konularak götürüldüğü Kıranköy Mezarlığındaki şehitlikte defnedildi.

Cenaze törenine Bakan Kılıç, Vali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA