GÜNCELLEME - Adana'da Uyuşturucu Satıcılarına Yönelik Operasyonlar

Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişinin ardından 4 şüpheli daha yakalandı Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 zanlı adliyeye sevk edildiği sırada şüpheli kadınlardan birinin 'Ana kraliçe yakalandı' demesi dikkat çekti Nöbetçi mahkemeye gönderilen şüphelilerden 11'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 11'i tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce başladıkları operasyonlar kapsamında 10 adreste daha eş zamanlı arama yaptı.

Aramalarda 1,3 kilogram esrar, 96 uyuşturucu hap ele geçirildi, 4 şüpheli yakalandı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 15'e yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan, aralarında üç kadının da bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine gönderildi.

Zanlılar arasındaki Meltem A'nın (26), kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Ana kraliçe yakalandı' demesi dikkat çekti.

Meltem A. ile erkek arkadaşı Servet B'nin birlikte kokain ticareti yaptığı ve dikkat çekmemek için kendilerini evli gibi gösterdikleri iddia edildi.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

- 11 şüpheli tutuklandı

Savcılıktaki sorgularından sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Meltem A. ve erkek arkadaşı Servet B'nin de bulunduğu 11 kişi tutuklandı. 4 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyona ilişkin polis kamerasınca çekilen görüntülere, özel harekat ekiplerinin şüphelilerin evlerinin kapılarını 'koçbaşı' ile kırarak girmesi ve narkotik dedektör köpeği 'Şans' ile arama yapması yansıdı.

Polis ekipleri, 30 Mayıs'ta merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerindeki Gülbahçesi, Dağlıoğlu, Belediye Evleri, Levent, Kazım Karabekir, Pınar, Gürselpaşa ve Dumlupınar mahallerinde 15 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 13,7 kilogram esrar, bin 104 uyuşturucu hap ve 62,25 gram kokain ele geçirilmiş, 11 şüpheli yakalanmıştı.

Kaynak: AA