Gümüşhane Belediyesi 754 Çocuğu Sevindirdi

Gümüşhane Belediye Başkanlığı bu yıl 3.sünü düzenlediği etkinlikle açık hava iftar programının ardından merkez ilçedeki okulların 5.sınıflarında okuyan 754 çocuğa bisiklet hediye etti.

Gümüşhane Belediyesi 754 Çocuğu Sevindirdi
Milli Eğitim Müdürlüğünün okullardan aldığı listelere göre il merkezindeki tüm okullarda okuyan 5.sınıf öğrencilerine ayrım yapılmaksızın dağıtılan bisikletlerle birlikte Belediye Başkanlığının 3 yılda dağıttığı bisiklet sayısı bin 759’a yükselirken, Belediye Başkanlığı bir taraftan da engebeli coğrafyaya sahip şehirde 3 ayrı noktada bisiklet yolu yapımına devam ediyor.

Yoğun katılımın olduğu ve çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlendiği törende konuşan Vali Okay Memiş, Gümüşhane Belediyesine güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bugünde yüzlerce hemşerimizi bizlerle bir araya getirdiler. Başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum. Benim çok önemsediğim ve devam eden iki proje var. Birincisi Sema Doğan Parkı’dır. Belediyemiz Sema Doğan Parkında 5 yıldızlı bir tesis yapıyor. İki tane sinema salonu, bir tane bowling salonu, restoranı ve diğer sosyal donatıları ile 15 bin üniversite öğrencisine, 500 kamu görevlisine ve bütün Gümüşhanelilere hizmet edecek çok güzel bir yatırım gerçekleşiyor. Bir diğeri ise benim çok önemsediğim alışveriş merkezidir. Sineması olmayan ender illerden biriyiz. Allah nasip ederse bir ay sonra Sema Doğan Parkı ile birlikte sinemaya kavuşuyoruz. Bir üniversite kenti olan Gümüşhane’de alışveriş merkezi de çok önemli bir yatırımdır. Muhtemelen Ağustos ayında mevcut otogar yıkılarak ve yerine yapılacak olan AVM ile birlikte bu kent seviye atlayacaktır” dedi.

TEOG sonuçlarının açıklandığını kaydeden ve kendisine verilen ilk bilgilere göre Gümüşhane’de 12 tane tam yapan öğrenci olduğunu kaydeden Vali Memiş, “Ben onları tebrik ediyorum. İl genelinde soruların tamamını yapan 12 öğrencimiz var. Geçen sene yoktu, bu sene 12 oldu, seneye bu rakamı daha da artıracağız” dedi.



“Ben Bisiklet Alamadım”

Kendisinin bir öğretmen çocuğu olduğunu belirten Vali Memiş, “Ben bir bisiklet alamadım. O dönem bayağı pahalıydı. Bugün ise 2 gömlek fiyatına bisiklet alınıyor. Çok iyi noktalara geldik. Şimdi de yüzlerce bisikleti dağıtacak imkana kavuştuk. Bu bisikletlerin ilimize gelmesinde büyük destekleri olan ve her zaman yanımızda olan Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ile katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize, bu bisikletleri çok dikkatli kullanmalarını tavsiye ediyorum. Gümüşhane coğrafyası biraz zor bir coğrafya, biraz dikkatli kullansınlar, çok süratli kullanmasınlar. Düz yol nerede bulurlar bilemem ama düz yol bulurlarsa düz yolda kullansınlar” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğini kaydeden Belediye Başkanı Ercan Çimen ise “3 yıldır bisiklet dağıtıyoruz. 2015 yılında 505, 2016 yılında 500 bisiklet ve şuanda da 754 bisiklet dağıtıyoruz. İnşallah 2018 ve 2019 yıllarında da 5.sınıf öğrencilerinin tamamına bisiklet dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Güçlü bir Türkiye, güçlü bir iktidar ve güçlü bir Belediyeyle birlikte bu imkanları halka sunduklarının altını çizen Başkan Çimen, “Bunların sunulmasında başta hemşehrimiz Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık, Çayırova Belediye Başkanımız Şevki Demirci ve işadamımız İzzet Işık’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyemizin öz kaynaklarını kullanmadan bu bisikletleri dağıtıyoruz. Yoğun ilgiden dolayı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize de bu bisikletlerini kazasız belasız kullanmalarını diliyorum” diye konuştu.



“3 noktada bisiklet yolu yapılıyor”

Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi, Bağlarbaşı Mahallesi ve Özcan Mahallesi olmak üzere 3 noktada bisiklet yolu çalışmalarının sürdüğünü, şehrin coğrafi yapısının çalışmaları zorlaştırdığını dile getiren Çimen, “Şehrimizin coğrafi yapısı ve fiziki şartları belli. Onun için çocuklarımızdan onların belediye başkanı, ağabeyleri olarak özür diliyorum. Bisiklet yollarını hazırlayamadık ama hazırlama aşamasına geldik. Bu suç bizim ama inşallah bundan sonra bu yollarımızı tamamlayacağız. Söz verdiklerimiz arasında bisiklet yolarlıda vardı. Söz verdik yapıyoruz. 37 noktada yaklaşık 70 milyonluk yatırım yapıyoruz. Bunlar Gümüşhane için, sizler için, şehrimiz içindir. İnşallah bu hizmetleri tamamlamak nasip olur” dedi.

Yaptıkları bu hizmetlerin arkasının kesilmeden devam edeceğini vurgulayan Başkan Çimen, “Ben, bu hizmetlerin Gümüşhane’ye gelmesinde önderliğini yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, çok değerli bakanlarıma, ilimiz milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların ardından temsili olarak bazı öğrencilere protokol üyeleri tarafından bisikletleri takdim edilirken, daha sonra bekleyen yüzlerce çocuğa bisikletleri kimlik ibrası ve imza karşılığında teslim edildi. Birçoğu ilk defa bisiklete kavuşan çocukların bisikletleri aldıktan sonra oldukça sevinçli olduğu gözlendi.

15 Temmuz Zafer Meydanında düzenlenen ve iftar verilen programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş ve bisiklet alacak çocuklar katıldı.

Kaynak: İHA