FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar Açıklaması

'Bu sezon, FİSKOBİRLİK'in şirketleriyle birlikte büyüdüğü bir sezon oldu'.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2016-2017 sezonunun, FİSKOBİRLİK'in şirketleriyle birlikte büyüdüğü bir sezon olduğunu söyledi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun açıldığı 1 Eylül 2016'dan bu yana yaklaşık 12 bin ton fındık alımı yaptıklarını belirtti.

Hedefledikleri rakamın üzerinde alım yaptıklarına işaret eden Bayraktar, üreticinin FİSKOBİRLİK'e olan güveninin her geçen sezon arttığını dile getirdi.

Bayraktar, geçen sezonlara oranla FİSKOBİRLİK'in üreticiden neredeyse iki katı ürün almayı başardığını ifade ederek, 'Fındık getiren her üreticiye ödemelerimizi peşin yapmamız bunda çok etkili oldu. Bizi tercih eden üreticiler hiçbir sorun yaşamıyor. FiSKOBİRLİK artık sorunlarını büyük ölçüde aştı. Kara günler geride kaldı.' dedi.

Ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürdüklerine dikkati çeken Bayraktar, her geçen gün güçlerine güç kattıklarını, bunun da üreticiye çok büyük güven verdiğini kaydetti.

Bayraktar, 2016-2017 sezonunun kapanmasına artık kısa bir sürenin kaldığını anımsatarak, 'Bu sezon, FİSKOBİRLİK'in şirketleriyle birlikte büyüdüğü bir sezon oldu ancak aynı şeyi üreticilerimiz açısından söylememiz mümkün değil. Fiyat dalgalanmaları üreticilerimizi biraz olsun üzdü. İstikrarsız fiyat politikası üreticilerimizin beklentilerini karşılamadı ancak biz FİSKOBİRLİK olarak yeni yatırımlarımıza devam ettik. İnşallah bu yatırımlarımızla daha büyüyen bir FİSKOBİRLİK görecek herkes.' diye konuştu.

Bayraktar, 2006 yılından üreticilere olan borçlarını ise 500-600 bin liraya kadar düşürdüklerini belirterek, 'Biz göreve geldiğimizde kurumun borcu 150 milyon liraydı. Biz bu borcu 500-600 bin liraya kadar düşürmeyi başardık. Bu borcu da ödemek istiyoruz ancak alacaklıları FİSKOBİRLİK'i mahkemeye verdiği için bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA