Fas-Cezayir Sınırındaki Suriyeli Mülteciler

Cezayir, CezayirFas sınırındaki Suriyeli mültecileri ülkeye kabul edecek.

Cezayir yönetiminin, nisan ayından bu yana Cezayir-Fas sınırında mahsur kalan Suriyeli mültecileri ülkeye kabul etme kararı aldığı bildirildi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulaziz bin Ali eş-Şerif, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Cezayir Temsilcisi Hamdi Buhari'nin bakanlıkta kabul edildiğini ve kendisine mültecilerin ülkeye kabul edilmesi yönünde verilen kararın iletildiğini söyledi.

Şerif, ülkesinin Suriyeli mültecilere kapısını açacağını, kendilerine konaklama ve sağlık hizmeti verileceğini belirterek, 'Bu insani girişim, Cezayir'in, Suriyeli mültecilerin sıkıntılarına son verme iradesini ortaya koymaktadır.' dedi.

Bu adımın, Suriye halkıyla dayanışma sorumluluğundan kaynaklandığını kaydeden Şerif, Cezayir'in krizin başlangıcından bu yana 40 binden fazla Suriyeliye kapısını açtığını aktardı.

Suriyeli 50'den fazla sığınmacı, 17 Nisan akşamından bu yana Fas'ın güneydoğusundaki Fegig kenti kırsalı ile Cezayir'in Beni Venif kenti yakınındaki sınır bölgesinde bekliyor.

Kaynak: AA