Dünya Çocuk Günü Kosova Ve Arnavutluk'ta Kutlandı

1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Kosova ve Arnavutluk'ta bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kosova'nın başkenti Priştine'deki Zahir Pajaziti Meydanı'nda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) desteği ile Kosova Polisi tarafından düzenlenen etkinlikte, motosikletli ve bisikletli polisler ile polis köpekleri çocuklar için gösteri yaptı. Etkinlik çerçevesinde, Çocuk Hakları Bildirgesini okuyan çocuklar, dans gösterisi de yaptı.

Yüzlerce çocuk ve ebeveynin katıldığı etkinlikte konuşan polis Baki Kelani, okul sıralarında olmaları gerekirken birçok çocuğun sokaklarda dilencilik yaptığına işaret ederek, çocuk istismarını azaltmak için ailelerle birlikte çalışmanın ve daha fazla çaba göstermenin önemine vurgu yaptı.

Kelani, ülke polisi olarak her zaman çocuklara ve gençlere ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan ilkokul öğrencisi Jon Beka ise burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, çocuklara yönelik şiddetin ve çocuk istismarının son bulması gerektiğini söyledi.

- Tiran'da yürüyüş düzenlendi

Öte yandan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da çocuk hakları ile ilgili sorunların çözümü için dayanışma yürüyüşü yapıldı.

Tiran'daki Millet Şehitleri Bulvarı'nda düzenlenen yürüyüşe, çocuk haklarını savunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Arnavutluk'taki çocukları ilgilendiren sorunların çözümüne ilişkin taleplerini devletin ilgili kurumlarına ulaştırdıklarını belirterek, çocuk haklarını savunan kurumlar arasındaki koordinasyon mekanizmalarının ve iş birliğinin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

Dünya Çocuk Günü, farklı ülkelerde farklı tarihlerde kutlanıyor.

Kaynak: AA