Cuntacılıkla Suçlanan Müdüre İlk Duruşmada 6 Yıl 3 Ay Hapis

Erzurum'da, FETÖ/PDY üyesi ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu iddiasıyla yargılanan Tortum Adliyesi'nde görevli eski Yazı işleri Müdürü Lokman Beldağ'a ilk kez hakim karşısına çıktığı duruşmada, 'silahlı terör örgütüne üye olmak'tan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu iddia edilen Tortum Adliyesinde görevli eski Yazı İşleri Müdürü Lokman Beldağ, ilk duruşmada 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapse çarptırıldı.

Davanın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmasında, tutuklu sanık Lokman Beldağ ile avukatı Vejde Ersoy katıldı.

Mahkeme heyetince kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunması sonrası savunma yapan Beldağ, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Beldağ, hakkında beyanlarda bulunan gizli tanıkların söylediklerinde çelişki olduğunu ileri sürerek, 'Gizli tanıkların söyledikleri tarihlerde ben Erzurum'da değildim. Tespit edilen ByLock programını da kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum.' ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Beldağ'da örgütün gizli haberleşmede kullandığı 'ByLock' programının tespit edilmesi ve dosyadaki bilgi ve belgeler dikkate alındığında sanığın suçunun sabit olduğuna işaret ederek, Beldağ'ın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Ersoy ise savcının görüşüne katıldığını ifade ederek, 'Müvekkilim silahlı terör örgütüne üye olmakla yargılanıyor ancak örgütle bağı ispatlanmamış ve ortaya konulmamıştır. ByLock programının varlığına dair de açık bir tespit bulunmamaktadır. Müvekkilimin beraatını ve tahliyesini talep ediyorum.' dedi.

Beldağ, son sözünün sorulması üzerine 'Söyleyecek bir şeyim yoktur.' diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Beldağ'a 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kaynak: AA