CHP Antalya Milletvekili Akaydın Açıklaması

'İster iktidardan, ister muhalefetten gelsin, demokrasiye yönelik saldırılara karşı mücadelemizi demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla birlikte yürüteceğiz'.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, 'İster iktidardan, ister muhalefetten gelsin, demokrasiye yönelik saldırılara karşı mücadelemizi demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla birlikte yürüteceğiz.' dedi.

Akaydın, bazı CHP'li milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, tüm akademisyenlere dayanışma çağrısında bulunan bildiriyi okudu.

Türkiye'nin, tarihinin en karanlık günlerini yaşadığını iddia eden Akaydın, Hükümetin hatalarının, Türkiye'yi sosyal, siyasal ve ekonomik olarak geri döndürülmesi zor bir uçuruma doğru sürüklediğini savundu.

'Demokrasi sayesinde elde ettiği iktidarı kötüye kullanan bir liderin ve partinin hatalarının, ülkemizin ve toplumumuzun dışlanması ve cezalandırılması için kullanılmasını kesinlikle reddediyoruz.' ifadesini kullanan Akaydın, aynı koşulları bahane ederek Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerini askıya almaya çalışan kimseleri ve uluslararası aktörleri şiddetle kınadıklarını bildirdi.

'Barış İçin Akademisyenler Bildirisine' imza atan akademisyenlerin, Türkiye'nin farklı üniversitelerinde, bilimsel çalışmalara katkıda bulunduklarını aktaran Akaydın, bu akademisyenlere yönelik baskı uygulamalarına şiddetle itiraz ettiklerini ve bu konuda tüm Avrupa'ya dayanışma çağrısında bulunduklarını belirtti.

Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Ülkemizde yaşanan çatışmalara ilişkin değerlendirmelerimiz ve barışın sağlanmasına yönelik çözüm önerilerimiz 'Barış İçin Akademisyenler Bildirisinde' yer alan görüşlerden önemli farklılıklar içeriyor. Bizler mevcut tüm çatışmaların ve terörün barışçıl yollarla sona erdirilmesini istiyoruz. Öte yandan biz katılmıyor olsak da insanların fikirlerini özgürce savunabilme hakkını sonuna kadar savunuyoruz. Soruna bakışımız ve çözüm önerilerimiz, söz konusu bildiri metninden farklılıklar gösteriyor olsa da bu yıkıcı soruna çözüm getirmek için iyi niyetle yayınlanan bir bildiriden dolayı hiç kimsenin haksızlığa uğramasını ve cezaya çarptırılmasını kabul edemeyiz.'

Türkiye'de iktidarı askeri darbe ile devirmeye çalışan tüm güçlere karşı durduklarını ve durmaya devam edeceklerini vurgulayan Akaydın, 'İster iktidardan, ister muhalefetten gelsin, demokrasiye yönelik saldırılara karşı mücadelemizi demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla birlikte yürüteceğiz.' dedi.

Mustafa Akaydın, ancak siyasi görüşü ne olursa olsun suçluluğu kanıtlanamayan kişilerin ise tasfiyeye tabi tutulmalarını ve cezalandırılmalarını kabul etmeyeceklerini de ifade etti.

Okuduğu bildirinin, akademisyen kökenli 15 CHP milletvekiline imzalamaları için takdim edildiğini belirten Akaydın, özellikle Avrupa ve dünya çapında barış ve bilim için mücadele eden akademisyen sivil toplum kuruluşlarına da bu bildirinin gönderileceğini kaydetti.
Kaynak: AA