Çeşme'de Beach Clup Krizi

İzmir’in Çeşme ilçesinde Çatalazmak bölgesindeki Göcücek Koyunda yapımı süren beach clupta, çalışmalar nedeniyle şikayetlerin yoğunlaşması üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çeşme Belediyesi yetkilileri koyda incelemeler yaparak tutanak tuttu. Çalışmaların sürmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çeşme'de Beach Clup Krizi


İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çatalazmak bölgesindeki Gücücek Koyu’nda yapımı süren beach clup, çevredeki sitelerin ve halkın tepkisine neden oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ihale ile kiraya verilen Gücücek Koyundaki 1975 metrelik sahil şeridinde yapılan çalışmalara tepki gösteren site sakinleri ve vatandaşlar, sabah saatlerinde inşaat alanında bir araya geldi. Koyun kıyısından geçen yolun yanına yapılan uzun taş duvara, duvarın üzerine konulan demir aksama, denizdeki iskeleye ve sahil bandında demirden yapılan sahneye tepkilerini dile getiren vatandaşlar, koyun çevresinde 8 site ve bu sitelerde 416 hane olduğunu belirterek, kendilerinin denize girebilecekleri bir sahil kalmamasından yakındı.

İnşaat yetkilisi ile görüştüler

50’yi aşkın vatandaşın inşaat alanında toplanması üzerine önce sert tepki göstererek, inşaat alanının terk edilmesini isteyen inşaat yetkilisi Halil İbrahim Karagöz, tartışmalar üzerine alandan uzaklaşarak bir süre uzaktan izledi. Daha sonra vatandaşların yanına tekrar gelen Halil İbrahim Karagöz, yapılan çalışmalarda yasalara aykırı bir şey olmadığını söyledi.

Sitelerdeki vatandaşlar için plajın bitiminde bir halk plajı ayrıldığını söyleyen inşaat yetkilisi, site yöneticileri ile de görüştüklerini belirterek kimseyi açıkta bırakmak gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Kendi kullanacakları plajdan sonraki 120 metrelik alanı iş makineleri ile plaja çevireceklerini ifade eden Halil İbrahim Karagöz’e tepki gösteren vatandaşlar söz konusu bölgenin kayalık ve deniz kestaneleri ile dolu olması nedeniyle denize girmeye elverişli olmadığı söyledi.



Belediye izin belgesini göstermediler.

Şirket yetkilisi uzlaşma çağrısı yaptı

Şirket yetkilisi Metin Mutlu ise, Çeşme’ye hizmet vermek için geldiklerini belirterek, "Yasalara uygun, şartlara uygun, iş yapmak için geldik. İzin almadan, devletin ve belediyenin verdiği yetkiler dışında bir şey yapmaya gelmedik. ’Durun’ dediler durduk, ’yapın’ dediler yaptık. Oturalım, birlikte konuşalım. Uzlaşalım. Biz üstümüze düşeni, yapmamız gereken ne varsa yapalım. Protesto ederek insanları zor duruma düşürmenin bir anlamı yok. Burada komşu olacağız, yüz yüze bakacağız. Sevgi ve saygı çerçevesinde uzlaşmak istiyoruz" çağrısı yaptı.

Vatandaşlar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile de konuyla ilgili görüştü.
Kaynak: İHA