Bolu Belediyesi'nden Milyonluk Anlaşma

Bolu Belediyesi ile Mudurnu İlçesi’nde 250 milyon dolarlıklık yatırım yapan Sarot Şirketler Grubu arasında 23 milyon liralık altyapı ve üstyapı anlaşması imzalandı.

Bolu Belediyesi'nden Milyonluk Anlaşma
Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nde inşaatı devam eden Burj’al Babas Termal Tesisinin tüm içme suyu, jeotermal ve ısıtma hattı ile üstyapı işleri Bolu Belediyesi’ne bağlı Tabiatın Kalbi Köroğlu Diyarı Anonim Şirketi tarafından yapılacak. Belediye ile şirket arasında yapılan 23 milyon liralık anlaşmada, tüm alt yapı ve üst yapı işlerinin 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Modern bir büz üretim fabrikası kurarak, ürettikleri büzleri tüm altyapı projelerinde kullandıklarını, bunun yanı sıra geçen yıl belediye dışındaki diğer kurum ve kuruluşlara da hizmet vermeye başladıklarını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, Sarot Şirketler Grubu ile 2016 yılında yapılan 10 milyon liralık yatırım anlaşması için yükümlü oldukları tüm taahhütleri şu an tamamladıklarını söyledi.

“Şimdi yeni anlaşmayı yapıyoruz” diyen Yılmaz, “Bu anlaşmanın miktarı da 23 milyonluk anlaşma. Tabi bunları duyduğumuzda belediye başkanı olmanın ötesinde bir Bolulu olarak gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Sarot Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yardelen, Mudurnu’da yaptıkları 250 milyon dolarlık yatırım sayesinde turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bolu’ya katma değer ve istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: İHA