Bengal Körfezi'nde 1,3 Milyon Çocuk Yardıma Muhtaç

UNICEF, Bangladeş ve Myanmar'daki tropik fırtına, Sri Lanka'daki şiddetli muson yağmurları nedeniyle en az 1,3 milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Bengal Körfezi'nde etkili olan tropik fırtına ve muson yağmurları nedeniyle en az 1,3 milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, Bangladeş ve Myanmar'da etkili olan tropik fırtına, Mora ve Sri Lanka'da şiddetli muson yağmurları nedeniyle çok sayıda çocuğun evsiz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, 1,3 milyon çocuğun barınma, gıda, temiz içme suyu ve sağlık hizmetleri gibi acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Daha önce yerlerinden edilip Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan 74 bin Rohingya ile Myanmar'ın Arakan eyaletinde yerlerinden olan 210 bin kişinin şimdi de fırtınanın yol açtığı insani krizle karşı karşıya kaldığına işaret edilen açıklamada, bu kişilerin durumlarının endişe verici olduğu kaydedildi.

Açıklamada, fırtınada Rohingyaların yaşadığı barınakların zarar gördüğü, Bangladeş'te 2,8 milyon kişinin fırtınadan etkilendiği, Sri Lanka'da muson yağmurları nedeniyle 77 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Kaynak: AA