Belediye Personeli İşe Bisikletle Gidip Gelecek

Lüleburgaz Belediyesi, personeline işe bisikletleri ile gidip gelmeleri için bisiklet dağıttı.

Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet ve Bisiklet Akademisinde (LYMBA) düzenlenen törende talep eden belediye personeline törenle bisikletleri teslim edildi.

Belediye Başkanı Emin Halebak, törende yaptığı konuşmada, 2017 Bisiklet Yılı'nın olağanüstü etkinliklerle devam ettiğini belirtti.

Personelin talebi doğrultusunda bisiklet dağıtmaya devam edeceklerini ifade eden Halebak, bisikletli bir kent olmak istediklerini dile getirdi.

Bisiklet ile yaşama dokunduklarını belirten Halebak, şöyle konuştu:

'2017 Bisiklet Yılı olağanüstü etkinliklerle geçiyor. Bundan sonra da hepimizin katkıları ile çok iyi geçecek. Hedefimiz bundan 15 yıl sonra Lüleburgaz’da insanların araçları ile gezmek yerine, çoluk çocuk ailece bisikleti ile gezmelerini sağlamak. Yani sağlıklı bir kent yaratmak istiyoruz. Bisiklet 'özgürlüktür, eşitliktir, sağlıktır, doğallıktır, sınır farkını yok eder' diyoruz. Çünkü bisikletle giden, bir araba içindeki gibi değildir. Etrafında olup biten her şeyi anlar ve algılar. Belediye çalışanlarımız da kurumun önderleri olarak gönüllü ve istekli oldular. Kendilerine bisikletlerini teslim edeceğiz. İşe gidip gelirken bisikletlerini kullanacaklar.'

Ardından personele 76 bisiklet dağıtıldı.

Bisiklet dağıtımının ardından personeller Başkan Halebak'ın önderliğinde akademi parkurunda tur attı.

Kaynak: AA