Başkan Doğan, 'Köylerimiz Artık Şehir Konforunda'

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sakarya Bölge Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Mücahit Asalıoğlu ve İzmit Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Celal Çobanoğlu’nu makamında ağırladı.

Başkan Doğan, 'Köylerimiz Artık Şehir Konforunda'
Sakarya Bölge Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğüne geçtiğimiz ay atanan Mücahit Asalıoğlu ve İzmit Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Sayın Celal Çobanoğlu’nun ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Doğan, Asalıoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette sanayi kimliği ile bilinen İzmit’in bir tarafının da tarım şehri olduğunu belirten Başkan Nevzat Doğan, “2014 yılından itibaren İzmit’in köylerinin sorumluluğunun belediyemize geçmesiyle köylerimizde çalışmalara başladık. Gayemiz köylerimizin Avrupa’nın köylerinden daha güzel hale gelmesidir. Köylerimize mahalle konakları, parklar, meydanlar yapıyoruz. Yollarını asfalt ya da parke yapıyor, temizlik hizmeti veriyoruz. Yaptığımız parke ve asfalt çalışmalarıyla artık vatandaşımız ayağı çamura değmeden evine gidebiliyor. Çeşmeleri onarıyor, yeni çeşmeler yapıyoruz. Bizim köylümüz en güzel hizmetleri fazlasıyla hak ediyor” dedi.

Köylere hizmet için Türkiye’de ilk defa Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduklarını belirten Başkan Doğan, “Ziraat mühendisimiz, veteriner hekimimiz sürekli olarak köylülerimizi ziyaret ediyor, onları bilgilendirici eğitimler veriyor. Yine Türkiye’de ilk defa şehrimizde hayata geçirdiğimiz Modern Hayvan Pazarı projemiz sayesinde artık sokak ortasında, köprü altlarında hayvan satışları yapılmıyor. Artık vatandaşlarımız yılın 12 ayı Türkiye’nin en modern tesisine gelip hayvan alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca çiftçilerimize hem teorik, hem de pratik olarak eğitim verebileceğimiz meyve uygulama bahçesi projemizi de başlattık. 25 dönümlük alanda oluşturduğumuz bahçemiz sayesinde çiftçilerimiz, daha verimli meyveler yetiştirerek kazançlarını arttırsın istiyoruz. Köylerimiz artık şehir konforunda. Köylümüz başımızın tacıdır. Köylere hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bir köylü çocuğu olarak artık köyden şehre göç değil, şehirden köye göç olsun istiyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA