Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya milletvekilleri ve devlet bürokrasisinde görev alan Antalyalılar, TBMM'nin Beştepe sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programında buluştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'nun makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, iftar programına Uslu'nun yanı sıra milletvekilleri İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç ile Antalyalı bürokratlar ve üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri katıldı.

İftar öncesi yapılan sohbette Antalya için hem siyasi hemde bürokrasi anlamında güç birliği ve destek verilmesi gereken konularda istişarede bulunuldu.

Davetliler tek tek kendilerini tanıttığı programda Atay Uslu, şunları söyledi:

'Antalyamızın dinamik ve heyecan dolu bu ekibiyle Antalyamızı ve güç birliğini konuştuk. Bugün yoğun diplomatik temasları nedeniyle aramızda bulunamayan Bakamımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun deyişiyle Antalya bizim ortak sevdamız. Bu toplantı Antalya'ya hizmet için istişaremize vesile oldu. İftar programını tertip eden İbrahim Aydın vekilimize teşekkür ederim.'

- Geleceğin girişimcileri Muratpaşa'da yetişiyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytintöy Bilim ve Eğitim Merkezi'nde uygulanmaya başlanan tasarım, elektronik, robotik, kodlama başlıklarını buluşturan 'Yeni Nesil Eğitim Sistemi'nin ilk dersine katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın sosyo-kültürel ve ekonomik olanakları en kısıtlı iki bölgesi Zeytinköy ve Ermenek'te bulunan Bilim ve Eğitim Merkezlerinde yeni nesil eğitim sistemine geçti.

Rekabetin yerine paylaşmayı, paranın yerine yeteneği, ezber bilgi yerine, deneyimi koyan yeni nesil eğitimi sisteminin Zeytinköy'deki ilk dersine katılan Uysal, çocuklarla birlikte bir akıllı telefon uygulamasının nasıl ortaya çıktığını öğrendi.

Çocukların ilgisi ve yetenekleri karşısında memnuniyetini dile getiren Uysal, geleceğini mucitlerini yetişeceği sınıflarda belediyeciliğini farklı alanlarına ilişkin de akıllı tasarımlar beklediğini kaydetti.

- Sporcuların Başkan Uysal'ı ziyareti

Muratpaşa Belediyespor'un U11 kategorisinde mücadelede eden minik dev adamları, sezonu yenilgisiz kapatarak kupaya uzanırken, Kızlar Süper Gençler liginde 13 maçta 13 galibiyet alan Paşa'nın genç melekleri Türkiye Şampiyonluğu kupasını havaya kaldırdı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, başarılı sporcular, antrenörleri ve yöneticiler, kazandıkları kupalarla Muratpaşa Belediye Başkanı Murat Uysal'ı makamında ziyaret etti.

Elde edilen başarı dolayısıyla sporcuları tek tek kutlayan Uysal, bu başarıların aynı zamanda Türkiye'de spora ilişkin bir anlayışın değişmesi için verilen mücadele açısından da çok değerli olduğunu dile getirdi.

Dünyada gelişmiş ülkelerin aynı zamanda kendi sporcusunu kendi yetiştiren ülkeler olduğuna dikkati çeken Uysal, 'Hangi branşta olursa olsun sporda sadece transferle başarılı olan bir ülke yok.' dedi.

Kaynak: AA