Amasya'da Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Telefonla aradıkları yaşlı kadını kandırarak para ve ziynet eşyalarını aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Amasya'da telefonla aradıkları yaşlı kadını dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Şaziment Güden'i (71) telefonla arayan Abdulselam B. (18), Hakan A. (18) ve Fatma Y. (19), kendilerini polis olarak tanıtarak, oğlunun bir soruşturma kapsamında tutuklandığını, serbest bırakılması için evindeki altın ve parayı vermesi gerektiğini söyledi.

Güden'i ikna eden şüpheliler, yaşlı kadının evine giderek 30 bin değerinde altın ile 3 bin 500 lirayı aldıktan sonra ticari taksiye binerek uzaklaştı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Güden, durumu polis ekiplerine bildirdi. Şüphelileri takibe alan Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin haber vermesi üzerine zanlıların bulunduğu araç, Niğde girişinde durduruldu.

Araçta bulunan şüpheliler gözaltına alınırken, çantalarında yapılan aramada Güden'den alınan altınlar ile 2 bin 500 lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Polis ekipleri ise Güden'in evine giderek altın ve parasını teslim etti.

Ekiplere teşekkür eden Güden, 'Telefonda 'Biz polisiz, oğlunu tutukladık' dediler. Bütün bilgilerimi söylediler, ben de inandım. 'Sivil polis yönlendirdik, oğlunun kurtulması için evdeki altın ve paraları ona teslim et' dediler. Ben de oğlum için elimdekileri verdim.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA