AK Parti'li Milletvekillerine FETÖ Davaları İçin Görev

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan: 'Grup Başkanvekillerimiz tarafından görevlendirme yapılacak. AK Parti'li milletvekilleri olarak her ilimizdeki davalarda vatandaşımızın yanında olacağız, derdini paylaşacağız. Bu biraz sabır gerektiren meşakkatli süreçte onların yanında olacağız' 'MKYK toplantımızda bir temayül yoklaması yapıldı. Onun akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 'Biz istişare edeceğiz' deyip ara verdiler. Bundan sonra da listede isimler tek tek okunmaya başlandı. Ben de hangi başkanlıkta hangi kıymetli arkadaşımız var diye hepsini not alırken, kendi ismimi duydum. Benim için çok büyük ve güzel bir sürpriz oldu'

AYNUR EKİZ/MUHAMMED TORUNTAY - AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Ravza Kavakçı Kan, FETÖ davalarına ilişkin, 'Grup Başkanvekillerimiz tarafından görevlendirme yapılacak. AK Partili milletvekilleri olarak her ilimizdeki davalarda vatandaşımızın yanında olacağız, derdini paylaşacağız. Bu biraz sabır gerektiren meşakkatli süreçte onların yanında olacağız.' dedi.

AA muhabirine konuşan Kan, partisinin 3. Olağanüstü Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) isminin olduğunu öğrendiğini aktararak, AK Parti'nin her kademesinde hizmet etmenin büyük bir şeref, ancak MKYK'da bulunmanın ise ayrı bir şeref olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen ilk MKYK toplantısında bir temayül yoklaması yapıldığını belirten Kan, şöyle konuştu:

'Onun akabinde sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 'Biz istişare edeceğiz' deyip ara verdiler. Bundan sonra da (Merkez Yürütme Kurulu) listede isimler tek tek okunmaya başlandı. Ben de 'hangi başkanlıkta hangi kıymetli arkadaşımız var' diye hepsini not alırken, kendi ismimi duydum. Benim için çok büyük ve güzel bir sürpriz oldu. Cumhurbaşkanımızın genel başkanlığında ve Başbakanımızla beraber o ekibin içinde bulunmak ayrı bir onur. Onun hem şaşkınlığını hem mutluluğunu hem heyecanını yaşıyorum.'

'AK Parti'yi AK Parti yapan şey milletle parti, milletle devlet ayrımının olmaması' diyen Kan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tevazunun elden bırakılmaması ve çat kapı ziyaretlerin artırılması yönünde talimat verdiğini aktardı.

Erdoğan'ın partisinin MKYK toplantısının ardından gerçekleşen iftar programında yaptığı 'Parti içinde ve Külliye'de iki ekibin kurulacağına' yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Kan, 'Uyum içerisinde ve gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Hükümet nezdinde bakanlıklarımız, genel merkez olarak biz, çalışmalarımızı yapacağız. Meclisimizin zaten doğal bir yükü var o da uyum yasalarını geçirmek.' dedi.

Türkiye'nin, hayat hakkı elinden alınan Suriyelilere kapısını açan bir ülke olduğunu ifade eden Kan, 'Buna rağmen uluslararası alanda haksızca eleştirilen bir durumdayız. Bu sebeple bizim hem kendimizi iyi anlatmamız hem de iyi tanımamız lazım.' dedi.

İnsan Hakları Başkanlığı olarak dünyanın her yerinde ve Türkiye özelinde bütün insan hakkı ihlalleriyle mücadele edeceklerini kaydeden Kan, ramazanda da muhtaç ve mazlum aileleri ziyaret edeceklerini bildirdi.

Yurt dışındaki FETÖ mensuplarının yürüttüğü negatif propagandanın farkında olduklarının altını çizen Kan, bir televizyon programında rakamlar üzerinden FETÖ mensuplarının işlerine son verildiğinin hatırlatılması üzerine, 'Benim temsil ettiğim İstanbul'un nüfusu 15 milyon, bir kısım Avrupa ülkesinin nüfusundan bile fazla. Ülkem 80 milyon. 80 milyon insanımızın hayatına kastedilen bir darbe girişimiydi. Onun için az, çok değil. Binlerce insan serbest de bırakıldı. Hukuki süreç devam ediyor. Hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, bunu anlatmaya çalışıyoruz.' dedi.

- 'Yurt dışındaki insan hakları kurumlarıyla görüşeceğiz'

Suriye, Filistin ve Ruanda'da yaşanan insan hakları ihlallerine işaret eden Kan, 'Halep'te, İdlib'te yaşananları görmek zorunda değildi bütün dünya. Aylan bebeğin cesedini görmek zorunda değildik. Ümran bebeğin başındaki kanla mücadelesini görmek zorunda değildik. Türkiye olarak biz vazifemizi yaptık. Onun için sessiz durup havalara bakanlar, hiç bizi eleştirmesinler. Bunu da açık açık dostlarımıza hatırlatacağız.' şeklinde konuştu.

Yurt dışında hazırlanmış taraflı ve temelsiz Türkiye raporlarına dikkati çeken Kan, bu raporları hazırlayan insan hakları kurumlarıyla görüşüp, işin doğrusu konusunda bilgi vereceklerini açıkladı.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görülen 15 Temmuz davasını gaziler ve şehit aileleriyle beraber izlediklerini hatırlatan Kan, şöyle devam etti:

'Bu, şehit aileleri ve gazilerimiz için çok zor bir süreç. İnanın o sandalyede oturup dinlerken, onların yerine kendimi koyduğumda asaletleri ve nezaketleri karşısında gerçekten mahcup oldum. Ailelerimizden 'Niye daha önce gelmediniz' şeklinde sitem edenler de oldu. Bizlerin orada olması onlara güç verdi. Beraber dertleştik. Bundan sonra Grup Başkanvekillerimiz tarafından görevlendirme yapılacak. AK Partili milletvekilleri olarak her ilimizdeki davalarda vatandaşımızın yanında olacağız, derdini paylaşacağız. Bu biraz sabır gerektiren meşakkatli süreçte onların yanında olacağız.'

- 'Her idarecinin bir asası olmalı'

İnsan hakları denildiği zaman, anne ve baba hakkının ilk başta akla gelmesi gerektiğinin altını çizen Kan, 3 kız kardeş olduklarını ve hiçbir zaman, 'Sen kadınsın şunu, bunu yapamazsın' yönünde söz işitmediklerini anlattı.

Babası Yusuf Ziya Kavakçı'nın Musa Peygamberin asasından hareketle 'Her idarecinin bir asası olması gerekir' düşüncesiyle İslam alimlerinden rahmetli Muhammed Emin Er'in hediyesi olan bastonu, kendisine verdiğini anlatan Kan, İnsan Hakları Başkanlığı görevini devraldığı törene katılmasının büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.
Kaynak: AA