Afrika Büyükelçileri Eşleri Derneğinden Güney Sudan'a Yardım

ASHOM'un Güney Sudan yararına düzenlediği hayır yemeğinden elde edilen gelir törenle takdim edildi.

Afrika Büyükelçileri Eşleri Derneğinin (ASHOM), Güney Sudan yararına düzenlediği hayır yemeğinden elde edilen geliriGüney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong'a törenle takdim edildi.

Afrika El Sanatları ve Kültür Evi'nde düzenlenen törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'ın eşi Emine Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Tuba Nur Sönmez ve Dışişleri Bakanlığı Afrika Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer'in yanı sıra başkent Ankara'daki Afrika ülkeleri büyükelçiliklerinden çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve eşleri katıldı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba'nın eşi Pauline Mulumba, Afrika büyükelçilerinin eşleri adına yaptığı konuşmada, Güney Sudan yararına düzenlenen hayır yemeğinden elde edilen gelirin sembolik bir jest olduğunu belirterek bu gelirin zor günlerden geçen Güney Sudan ile dayanışmanın bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Mulumba, hayır yemeğinden elde edilen geliri Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong'a takdim ederek 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin desteğiyle satılan biletlerden elde edilen geliri size tevdi etmekten mutluluk duyuyorum.' ifadesini kullandı.

Büyükelçi Guandong da törende yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan ve ASHOM'un Güney Sudan'a yardım için gösterdiği çabayı takdir ettiğini belirterek, 'Güney Sudan ve Türkiye arasında dostane ilişkilere öncülük eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkına teşekkürlerimi iletmek istiyorum.' dedi.

Guandong, hayır yemeğinden elde edilen gelirle, açlık nedeniyle zor günler geçiren Güney Sudanlılara ilaç ve gıda temin edileceğini söyledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız'ın eşi Emine Yıldız da 23 Mayıs'ta düzenlenen Dünya Afrika Günü etkinliğinin kadınların himayesinde organize edilmesinin kendilerine ayrı bir güç ve heyecan kattığını belirterek bu etkinlik sonunda Güney Sudan için kermes düzenlediklerini hatırlattı.

'Türkiye Cumhuriyeti olarak Afrika ülkeleriyle olan ilişkilerimizin devamını, iyileştirilmesini, ekonomik ve sosyal açıdan daha ileriye gitmesini diliyoruz. Bu yönde de çalışmalar her zaman devam ediyor.' diye konuşan Yıldız, Afrika Pazarı Evi ortakları MÜSİAD, TİKA ve THY'ye göstermiş oldukları çabalardan ötürü teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA