6. Milas Kültür Festivali Başlıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde Folklor Araştırma Derneği Kulübü (MİFAD) tarafından düzenlenen ve özellikle Gençlik Haftası ile bütünleşen ‘Kültür Festivali’ bu sene 6’ncı kez Milaslılarla buluşacak. Ramazan ayı nedeniyle kortej yürüyüşünün, ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar göz önünde bulundurularak konser gibi etkinliklerin de iptal edildiği festival, 3-4 Haziran’da gerçekleşecek.

6. Milas Kültür Festivali Başlıyor
Milas Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla bu sene 6’ncı kez düzenlenecek olan Kültür Festivali’nin programını basın mensuplarıyla paylaşan Dernek Başkanı Mustafa Emekli, geçmiş yıllara göre bu sene festivalin daha dar kapsamlı tutulduğuna vurgu yaptı.

Dernek Başkanı Emekli; “Bildiğiniz gibi her yıl Mayıs ayı içerisinde düzenlediğimiz festivalimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Şenliği nedeniyle Haziran ayına ertelenmişti. Çünkü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve 2 ayrı rekor denemsinin yapıldığı etkinlik, ilçemizin tanınması adına önemli bir organizasyondu ve öyle bir etkinlik döneminde bizim de festival yapmamız doğru olmazdı. Bu nedenle festivalimizi 3-4 Haziran 2017 tarihlerine erteledik” diyerek festival programını paylaştı.

Emekli tarafından açıklanan festival programı şöyle:

“3 Haziran 2017 Cumartesi; küçük grup bale, kardelen bale, erkek jimnastik, küçük grup jimnastik, Anadolu dansları, orta grup bale, Hint dans grubu, yetenek sizsiniz, orta grup jimnastik, büyük ritmik jimnastik ve büyük akrobasi jimnastik.

4 Haziran 2017 Pazar; Anadolu’nun renkleri, zeybek büyükler (erkek), MİFAD dans grubu, Kafkas grup, modern dans, zeybek (çocuk), Kafkas (solo), Sınav Lisesi, Kız Meslek Lisesi, modern dans ve zeybek(Yetişkin).

Milas Atatürk Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek ve saat 21.00 de başlayacak olan festival programı için geçen yıllarda yapılan kortej yürüyüşünün de Ramazan ayı nedeniyle iptal edildiğini belirten Başkan Emekli; “Her şeye rağmen 2 gün Milaslıların, keyifli bir zaman geçireceğine eminiz. Tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA