300 Yıllık El Yazması Kitap Okulda Sergileniyor

Afyonkarahisar Kazım Özer İlkokulu'nda açılan sergide, Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan 300 yıllık olduğu tahmin edilen Osmanlıca el yazması kitap sergileniyor.

Afyonkarahisar Kazım Özer İlkokulu'nda, Peygamberimizin hayatını anlatan 300 yıllık olduğu tahmin edilen Osmanlıca el yazması bir kitabın da aralarında bulunduğu bulunduğu eski eşyalardan oluşan sergi açıldı.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Değerler Hareketi' projesi kapsamında 'hürmet' konusu ayın konusu olarak belirlendi.

Okul öğretmenlerinden Ayşe Özer'in danışmanlığını yaptığı çalışma kapsamında okulda, eski eşyalardan oluşan bir sergi açılmasına karar verildi.

Bu serginin oluşturulması için iki ilçeyi ve üç köyü gezen Özer, 400'e yakın eski eşyalardan oluşan sergi oluşturmayı başardı.

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Hürmet' konusu kapsamında 'geçmişe hürmet' konusunu tercih ettiklerini söyledi.

'Geçmişle günümüze bir bağ kurmak, geçmişimiz geleceğimizdir düşüncesi ile eski eşyalardan oluşan bir sergi açmaya karar verdik.' diyen Özer, şunları kaydetti:

'Bu konuyu velilerimiz ile görüştük. Okul müdürümüz ile konuştuk. Okul yönetiminden ve velilerimizden büyük destek aldık. Buradaki eşyaları bulmak için velilerimizden destek aldık. Kendilerinde bulunan malzemeleri bize getirdiler. Ayrıca bu eşyaları bulabilmek için üç köy ile iki ilçe gezdik. Oralarda bulabildiğimiz en eski eşyaları topladık. Sergiyi oluşturma çalışması herkesi heyecanlandırdı ve destek oldu. Eski eşyaları bize getiren herkes eskiye bir yolculuk yaptı. 400 civarında eşyadan oluşturduk bu sergiyi.'

Okul Müdürü İbrahim Yıldırım ise, oluşturulan serginin bugün ziyarete açıldığını belirtti.

Yıldırım, sergilenen eşyalar arasında 40-50 yıllık eşyaların çoğunlukta olduğunu ifade etti.

Birçok eşyanın ilkokul öğrencileri yaşındaki çocuklar tarafından ilk kez görüldüğünü söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

'Bu sergiyi, eski eşyaların ne zaman ve nasıl kullanıldığını göstermek için oluşturduk. Öğrencilerimizden ve velilerden çok güzel geri dönüşler aldık. Sergideki eşyalar arasında el yazması bir kitap bulunuyor. Hicri 1250 yılında basılmış tahmini 300 yıllık bir el yazması Osmanlıca Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan bir kitap. Bir öğretmen arkadaşımız getirdi. Aileden kalma bir kitap. Bir de 1920 yılında yazılmış Osmanlıca bir hukuk kitabı bulunuyor. Bunların yanında eski yıllarda kullanılan eşyalar bulunuyor.'

Okulun bir sınıfında açılan serginin bir hafta boyunca açık kalacağını dile getiren Yıldırım, diğer okullardan da sergiyi gezmek için öğrenciler geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA