Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da faaliyet gösteren üç dernek aynı binada hizmet verecek.

Yalova Belediyesince inşaatına başlanılan binada Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Derneği, (TUFAG) Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) ve Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Gençlik ve Spor Kulübü Dernekleri aynı binada hizmet verecek.

İnşaatı devam eden Dernekler Sarayına giden ve incelemelerde bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, tabanda 356 metrekare inşaat alanına sahip olan projenin toplan kullanım alanı bin 750 metrekare olacağını belirtti.

Dernekler Sarayı hakkında bilgiler veren Salman, şunları kaydetti:

'Kentimizin folklor okulları olarak gördüğümüz bu üç derneğimiz binlerce çocuğumuza, gencimize bu alanda eğitim veriyor. Üç derneğimiz de her geçen gün büyümekte. Kentimizde bu alanda en büyük eksiklik fiziki mekan. Bu projeyle derneklerimizin sıkıntılarının tamamını ortadan kaldıracağız. Derneklerimize yapmış olduğumuz bu kompleks, yarınlarımız olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almasına olanak sağlayacak. Kentimiz yılın 12 ayı kültür ve sanat etkinliklerinin yapıldığı bir kent. Özellikle yaz aylarında bu derneklerimiz düzenledikleri festivallerle kentimizin kültür sanat hayatına renk katıyor. Uluslararası birçok organizasyona imza atan bu derneklerimiz misafirlerini artık çok daha iyi şartlarda ağırlayacak ve ev sahipliği yapacak.'

-Engelliler Haftası

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Salman, mesajında 'Engelsiz Yalova' sloganı ile çıktıkları hizmet yolunda engelli vatandaşlar için önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Engellilerin kentte rahat bir yaşam sürebilmeleri için çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğüne dikkati çeken Salman, şunları kaydetti:

'Toplum olarak bilinçli olursak engellilik halini ancak o zaman engelsiz bir yaşam haline dönüştürebiliriz. Unutmamalıyız ki her sağlıklı birey aynı zamanda birer engelli adayıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalı ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Kentimizin engelsiz bir hale getirilmesi için çalışmalar yaptık. Hangi Mahallemizde yaşayan özel insanların nelere ihtiyaçları var bunların bilincindeyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de sadece 2 yerde olan engelliler plajının 3. ve 4'üncüsünü kentimizde hizmete açtık. Halil İnalcık Kültür Merkezimizde Engelsiz Cafeyi hayata geçirdik. Burada özel kardeşlerimize istihdam olanağı sağladık. Ve daha birçok hizmet sunduk ve sunmaya devam edeceğiz.'

-Yalova'da peyzaj çalışmaları

Yalova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kent genelinde çiçeklendirme çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova'nın her mevsim ayrı bir güzelliği olduğunu bildirdi.

Yaz mevsiminin yaklaşması ile kentte park ve bahçelerin bakımı ile çiçeklendirme çalışmalarının da hız kazandığını aktaran Salman, 'Belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kentimizde ki tüm parkları dolaşarak bakımlarını ve çiçeklendirme çalışmalarını yaptığı gibi aynı zamanda süs ağaçlara budama çalışmaları yaparak daha güzel bir görüntüye kavuşmalarını da sağlıyorlar. Belediyemizin imkanları doğrultusunda şehrimizin çeşitli noktalarında, park ve bahçelerinde çiçeklendirme çalışmalarını tamamlayarak kentimizi yaz sezonuna hazır hale getireceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA