'Venedik Alışveriş Karnavalı' İstanbul'da Başlıyor

Venedik Alışveriş Karnavalı, 1328 Mayıs'ta Venezia Mega Outlet'te gerçekleştirilecek Gürsoy Yatırım Holding İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Saraç: 'Temalı AVM'lerle ilgili uluslararası alanda yoğun talep alıyoruz. Cezayir, Cidde, İran, Hindistan'dan temalı AVM talepleri geliyor'

Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek olan 'Venedik Alışveriş Karnavalı', Venezia Mega Outlet'te düzenlenecek.

Venedik Alışveriş Karnavalına ilişkin basın toplantısı, Venezia Mega Outlet'te gerçekleştirildi. Dünyanın en iyi 3 outletinden biri seçilen ve içinde San Marco Meydanı'ndan İtalyan mimarisi ile süslenen bina tasarımlarına, su kanallarından gondollara kadar Venedik'in her unsurunu barındıran Venezia Mega Outlet, 13-28 Mayıs'ta Venedik Alışveriş Karnavalı'na ev sahipliği yapacak.

Venezia Mega Outlet içerisinde 15 gün boyunca sürecek karnavalın açılışı, İtalyan şefi Danilo Zanna tarafından yapılacak, Rafet El Roman konseri ve şovlar olacak.

Gürsoy Yatırım Holding İcra Kurulu Üyesi ve CFO'su Murat Saraç, toplantıda yaptığı konuşmada, perakende sektöründe farklılaşmak, sektöre farklı bir bakış açısı kazandırmak adına Venezia Mega Outlet projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Farklılaşmanın, tüketiciye ulaşmak için anahtar kelime olduğunu ve yaptıkları her projede bu kelimenin ışığında ilerlediklerini dile getiren Saraç, şöyle konuştu:

'Herşeyin djitalleştiği ve tüketimin neredeyse ışık hızına ulaştığı noktada farklılaştığınız kadar var olabiliyor ve diğerlerinden ayrılabiliyorsunuz. Bizler bunun farkında olarak neden bu AVM'ye geleyim sorusunun cevabını tüketiciye vermek istedik aslında. Çünkü burada eşsiz bir deneyim yaşayabilirsin, çünkü artık Venedik'i görebilmek için İtalya'ya gitmene gerek yok.

Biz yaptığımız projelere sadece ticari odaklı bakmıyoruz, hizmet verdiğimiz alanda bir katma değerin peşindeyiz. Türkiye'ye ve Türk insanına hizmette bir yenilik katmanın peşine düştük ve sonucunda şu an olduğumuz yerdeyiz. Bundan sonra da yapacağımız her projede bu yaklaşımımızı sürdüreceğiz. Temalı AVM'lerle ilgili de uluslararası alanda oldukça yoğun talepler alıyoruz. Cezayir, Cidde, İran, Hindistan'dan temalı AVM talepleri geliyor. İhracat noktasındayız. İstanbul Yeni Havalimanında yapılması düşünülen outlet AVM'ye de talibiz.'

- 'Venedik'i ruhuyla İstanbul'a getirdik'

Venezia Mega Outlet Genel Müdürü Cenk Hayırlıoğlu da Venedik Alışveriş Karnavalı kapsamında Venedik'i sadece mimarisi, su kanalları ve gondolu ile değil ruhuyla İstanbul'a getirdiklerini ifade etti.

Avrupa'nın en güzel şehrinin Venedik, dünyanın en güzel şehrinin ise İstanbul olduğunu kaydeden Hayırlıoğlu, bu iki güzelliği tüketiciye bir arada sunduklarını vurguladı. Hayırlıoğlu, şöyle devam etti: 'Karnavalla alışveriş ruhunu birleştirdik. Dolayısıyla artık alışveriş için Venedik'e gitmeye gerek yok. Hiçbir yerde olmayan indirimler 13- 28 Mayıs'ta bu alışveriş merkezinde tüketicilerimizi bekliyor. AVM'mizde bulunan dünyaca ünlü yerli ve yabancı markaların yanı sıra Beymen, Mudo, Batik, Markapark karnaval süresince bizlerle olacak ve muhteşem fırsatlar sunacak.Ayrıca Danilo Zanna, İtalyan İşi restoranıyla karnaval süresince Venezia Mega Outlet'te yer alacak.'

Outlet AVM kavramının artık tüketiciler tarafından farklı algılandığına ve son zamanlarda outlet kelimesi tüketicinin algısında çok farklılık oluşturmadığına işaret eden Hayırlıoğlu, neredeyse outlet ve alışveriş merkezinin tüketicinin zihninde aynı kavramlar olduğunu belirtti. Hayırlıoğlu, Venezia Mega Outlet'te sadece karnaval süresince değil, yıl boyu yerli yabancı markaların çok avantajlı fiyatlar sunacağını, bu nedenle hedeflerinin büyük olduğunu ve Türkiye'nin 1 numaralı outlet'i olma yolunda ilerlediklerini aktardı.

- 'Venedik'te 100 TL ye ev'

Venedik Alışveriş Karnavalı'nın hediyesi oldukça büyük. Çekilişle ev verilen karnavalda, alışveriş merkezi içerisinde 100 TL'lik alışveriş yapmak yeterli olacak. Her 100 TL'lik alışveriş yapan ziyaretçi Venezia Mega Residence'tan ev kazanma fırsatını yakalayacak.

Hediyeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hayırlıoğlu, 'Tanıtımımızda hep 'mega' kelimesini kullandık çünkü gerçekten burada sunduğumuz herşey mega. Karnavalımızla mega mutluluk, indirimlerimizle mega fırsatlar ve ev çekilişimizle mega bir hediye veriyoruz' dedi.
Kaynak: AA