Vali Şahin, Suudi Arabistanlı Turizimcileri Kabul Etti

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Suudi Arabistan Riyad ve El Kasım Bölgesi turizmci ve iş adamlarından oluşan heyeti makamında kabul etti.

Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kent hakkında heyete bilgiler verdi.

Ziyaretin kente yapılacak yatırımlar konusunda önemli olduğunu vurgulayan Şahin, 'Özellikle Arap yarımadasından ve Körfez bölgesinden misafirlerimiz geldiği zaman çok mutlu oluyoruz. Arap coğrafyasından gelen turistler aynı zamanda bizim kardeşimizdir. Biz din kardeşiyiz onun için çok daha kendimizi ve kendilerinin rahat ettiklerini düşünüyorum.' dedi.

Arap turistlerin ilgi gösterdiği uğrak yerlerin başında gelen Trabzon'un artık yoğunluğu kaldıramamaya başladığını bu bölgeye gelecek olan turistlerin Ordu, Giresun, Samsun ve Sinop gibi illere kayması gerektiğinin altını çizen Şahin, 'Bu bölgeler turizme son derece elverişli şehirlerdir. Bizim şöyle bir kaygımız var. Samsun çok fazla gereksiz bir yapılaşmaya girmeksizin pırıl, pırıl bir şehir olsun. Buraya gelen insanlar rahat etsin, para kazanma hırsıyla her tarafımızı heder etmeyelim.' ifadelerini kullandı.

Şahin, Samsun'un merkezinde ve çevre ilçelerinde gezilecek tarihi ve doğal ortamlar olduğunu anımsatarak, 'Önemli olan gelen misafirlerimizin buraları görmeleri, bizzat tanık olmaları ve tarihe dokunmalarıdır. Ciltler dolusu kitap okusak, eğer gidip görmezsek çok sınırlı olur. Ama tarihi doğal güzellikleri yerinde görürsek birkaç cilt kitaptan daha fazlasını öğrenmiş oluruz. Biz karşılıklı ziyaretlerde bulunacağız ki dostluklarımız daha fazla güçlensin. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaç da son yıllarda Samsun'un Ortadoğu ve Arap yarımadasından ilgi gördüğünü belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın (THY) katkılarıyla kente gelen heyetin kentte yapılabilecek yatırımlar konusunda çalışma yapacağını da aktaran Çamaş, 3 gün sürecek program kapsamında misafirlerin iyi izlenimlerle kentten ayrılması temennisinde bulundu.

Ziyarete, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu da katıldı.

Kaynak: AA