Vali Kılıç'tan 'Drift' Çıkışı

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, şehirde gece geç saatlerde ‘drift’ yapan ve egzoz susturucularını söküp bas bas bağırtılan araçları gördüğünde rahatsız olduğunu söyledi.

Vali Kılıç'tan 'Drift' Çıkışı
Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Karayolu Güvenliği Trafik Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Necmettin Kılıç, trafikteki kuralları bilen insan sayısının sorulduğunda kuralları bilmeyen insan olmadığını belirterek, “Bilgi çağındayız. Kuralları herkes biliyor. Kuralları bildiği halde uygulamayan insan sayısı bizim için önemli. İnsanımız kuralı biliyor. Ama tatbik etmiyor. Uygulama yok. Trafikteki kuralı uygulamayan kişiye bakıyoruz aynı zamanda toplumdaki başka kurallara da uymuyor. Kabahat nevinden suçlar vardır. Birde ağır suç dediğimiz cürümler vardır. Burada insanların eğitilmesi gerekmektedir” dedi.



“Onları gördükte keyfim kaçıyor”

Çorum’da halen sokaklarda ‘drift’ çeken ve geceleri insanları rahatsız edenlerin olduğunu söyleyen Vali Kılıç, “Çorum Türkiye’nin seçkin illerinden birisi. Bizimde Türkiye’de yaşanabilir kentler içerisinde önemli bir yerde olmamız için medeniyet kalfikasyonunda üst sıralarda olmamız lazım. Bu ilde motosikletlerinde ki egzoz susturucularını söküp bas bas bağırtarak ilin insanını huzursuz edenleri gördükçe gerçekten keyfim kaçıyor. Bu işin sorumluluk merkezinde biri olarak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA