Ümraniye'de 'İnce İşler 2017' Sergisi Göz Kamaştırdı

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan, ‘15 Temmuz Millî İradenin Şahlanışı’ temalı ‘İnce İşler 2017 Hep Birlikte Türkiye’yiz’ konulu sergisi, Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

Ümraniye'de 'İnce İşler 2017' Sergisi Göz Kamaştırdı
Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan, ‘15 Temmuz Milli İradenin Şahlanışı’ temalı ‘İnce İşler 2017 Hep Birlikte Türkiye’yiz’ sergisi Ümraniye Santral Ramazan etkinlikleri alanında kurulan dev çadırda açıldı. Açılış öncesi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kursiyerlere sertifikalarını verdi. Ardından kurdele kesimi gerçekleştiren Başkan Can, sergi alanını gezdi.

Sergi açılışında konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu bizim meslek edindirme kurslarımızın her sene açtığımız bir sergi. Her sene 10-15 noktada kurs açıyoruz. Klasik Türk İslam Sanatları diyebileceğimiz, mesleki sanatlar diyebileceğimizi, ev hanımlarına lazım olan sanatlar diyebileceğimiz dallarda kurs açıyoruz ve bu kurslarda belli bir süre yeteri kadar eğitim veriyoruz ve o eğitim sonrasında becerilerini ortaya koyan kardeşlerimizin ürünlerini de sene sonrasında da sergiliyoruz. Hem üretiyorlar hem de kendi ekmek paralarını kazanıyorlar. Burası adeta bir güzel sanatlar akademisi gibi icraat yapıyor. Bir de bizim hanımeli diye bir çarşımız var. Orada 18-19 tane dükkanımızın var. O dükkanları da sadece bu el ürünlerini satmak isteyen ev hanımlarına tahsis etmiş vaziyetteyiz. Ürettikleri ürünleri satmak isterlerse dükkanları 10 günlüğüne 15 günlüğüne bir aylığına veriyoruz. Bu sergimiz Ramazan ayına kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Ümraniye Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında 35 branşta, 19 kurs merkezinde eğitim gören, sertifika almaya hak kazanan bin 144 kursiyer; cam atölyesi, çini atölyesi, Rize bezi dokuma atölyesi, hat, tezhip, minyatür ve ebru kurslarının icra edildiği Geleneksel Türk Sanatları Atölyeleri, ahşap boyama, giyim, modalistlik, çocuk gelişimi, hasta ve yaşlı bakımı; her kesimin ilgisine ve beğenisi olan Meslek Edindirme Kursları kimi zaman kapısını aradıkları önemli bir sanat dalı, kimi zaman bir kazanç kaynağı, kimi zaman hayat gailesinin yorduğu ruhlarını dinlendiren bir terapi merkezi haline gelerek ilçede ikamet eden kadınların iş hayatında aktif olarak yer almalarına ve mesleki olarak bir alanda uzmanlaşarak, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkân sağlıyor.
Kaynak: İHA