Tescilli Köfte, Günde 3 Ton Tüketiliyor

Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından tescil edilen ve sadece tuz ile kıyma ile yapılan Sivas köftesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi günden güne artıyor.

Tescilli Köfte, Günde 3 Ton Tüketiliyor
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından (STSO) Sivas köftesinin dünyaca ünlü bir marka haline gelmesi amacıyla Türk Patent Enstitüsüne başvurularak 2011 yılında tescil ettirilen Sivas köftesine ilgi günden güne artıyor. Sadece tuz ile kıymayla yapılan köfte kentte günde yaklaşık 3 ton tüketiliyor. Tescil bayrağı olmayan işletmelerin köfteyi satılmasına izin verilmezken, köfte Sivas’tan, İstanbul’a ve çevre illere de gönderiliyor.

Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit, Sivas’ta 3 ton köfte tüketimi olduğunu belirterek, "Günlük 10 ton et tüketimimiz var. Köftede 3 tonu buluyor. Sadece Sivas’ta değil bu bizim diğer illerimizde de Sivas köftesi tescil bayrağı olmadan satışa müsaade etmiyoruz. İstanbul’da da 6 tane Tokat’ta ve Kayseri’de de Sivas köftesi satan yerlerimiz var" dedi.



"Köftede hiçbir katkı maddesi yok"

Gurbetçileri en çok Sivas köftesini tercih ettiği söyleyen Yiğit, "Biz her zaman da söylüyoruz. ’Sivas köftesini yemeden geçmeyiniz’ diye. Diğer köftelere baktığımız zaman Sivas köftesinde hiçbir katkı maddesi yok sabit tuz ve ettir. Bundan dolayı da fiyatlar bazen vatandaşımıza biraz pahalı gelebiliyor" diye konuştu.

Sivas köftesinin korsanlığının da yapıldığını belirten Yiğit, "Şu an 27 tane tescilli Sivas köftesi satan işyerlerimiz var tabi bu işin korsanlığını yapanlar da var, tüketicilerimizin buna dikkat etmesini istiyoruz. Sivas köftesi tescil bayrağı olmayan yerler korsandır. Müşterilerimizin buna dikkat etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA