OYAP'ın Finali Yapıldı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya: 'Bu projenin başarılı olacağını düşünüyorduk, biliyorduk. Çünkü öğretmenlerimizde ve öğrencilerimizdeki kabiliyeti, yeteneği ortaya çıkarmak bizim hedefimiz'

Bursa merkez Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen 'Osmangazi Yetenek Avcıları Projesi'nin (OYAP) finali yapıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleşen final programında İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Osmangazi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve Osmangazi ilçesinde projede yer alan ortaokulların öğretmen ile öğrencileri hazır bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya ve beraberindekiler, program öncesi salon girişindeki fuayede öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan sergiyi gezdi.

Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların hazırladığı eserleri gördükçe çok mutlu olduğunu söyledi.

Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için böyle bir projeyi geçen yıl hayata geçirdiğini ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti:

'Geçen yıl 300 öğrencimize bağlama hediye etmiştik. Şimdi onların 200'ü bize sunumda bulunacaklar. Eserler takdim edecekler. O mutluluğu yaşayacağız. Gördüğünüz gibi burada öğrencilerimiz resim, gravür ve görsel sanatlarla ilgili bir sergi tertip etmişler. Onu da açmış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu projenin başarılı olacağını düşünüyorduk, biliyorduk. Çünkü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdeki kabiliyeti, yeteneği ortaya çıkarmak hedefimiz.'

Sergide eseri bulunan Emre Truçi ise, proje kapsamında ebru kursuna katıldığını dile getirerek, 'Ebru sanatının üzerine hat sanatını yaptım, çok mutluyuz.' değerlendirmesinde bulundu.

Bilgi yarışması, müzik dalı, kazanım değerlendirme sınavları, görsel sanatlar dalı ve bilim şenliği kapsamındaki organizasyonlarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği programın sonunda yaklaşık 200 öğrencinin bağlamayla eşlik ettiği, 'Sazımız Bağlama Sözümüz Bursa' temalı konser verildi.
Kaynak: AA