'Kudüs'te Ezan Susmayacak'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven 'Son aldığımız bilgilere göre Afyonkarahisar’da 16 tane mahrem imamın tutuklandığını biliyoruz.' dedi.

İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül’ün vefatı dolayısıyla Gül ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Ülkede FETÖ soruşturmaları kapsamında çalışmaların devam etiğini ifade eden Yurdunuseven, 'Soruşturma da önemli bir noktaya gelindiği kanaatindeyim. Mahrem imamlar olarak bilinen şu ana kadar kendini gizlemiş bir sürü imam alınan bilgiler, yapılan çalışmalar çerçevesinde yavaş yavaş toplanmaya başladı. Son aldığımız bilgilere göre Afyonkarahisar’da 16 tane mahrem imamın tutuklandığını biliyoruz. Maalesef özellikle Avrupa ve dış ülkelere FETÖ’cüler artık ciddi manada sığınmaya başladı. Almanya özellikler bu konuda kendilerini besliyor ve barınmalarını sağlıyor.' diye konuştu.

Yurdunuseven konuşmasında Kudüs'te ezan okunmasının yasaklamasına yönelik İsrail'in başlattığı girişimler için de şunları kaydetti:

'Bizim için önemli bir yerde Kudüs’tür. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bizde vurgulamak istiyoruz Kudüs’te hiçbir şekilde ezan susmayacaktır. Bunun da inşallah Türkiye Cumhuriyeti devleti garantörüdür ve Sayın Cumhurbaşkanımızda bu olayın takipçisidir. Kudüs manevi olarak değer verdiğimiz bir yerdir. Nasıl bizim ülkemizde hiçbir zaman bayrak inmeyecek, ezanlar susmayacaksa, Kudüs'te de aynı şekilde olacaktır.'

Kaynak: AA