Hayırseverden Eğitime Z-Kütüphane Desteği

Karamanlı ilçesinde, hayırsever Perihan Er tarafından Hakan Sevim Fen Lisesinde yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphane (Z-kütüphane) hizmete açıldı.

Hakan Sevim Fen Lisesinde, 78 yaşındaki hayırsever Perihan Er'in yaptırdığı Z-kütüphanenin açılışı, Karamanlı Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İlçe Jandarma Garnizon Komutan vekili Alper Kundakçı ve okulu yaptıran hayırsever işadamı Hakan Sevim'in katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Törende şiirler seslendiren öğrenciler, hayırsever Er'e çiçek vererek teşekkür etti.

Kaymakam Ekşi, Belediye Başkanı Selimoğlu ve hayırsever işadamı Hakan Sevim tarafından da Perihan Er'e okula katkılarından dolayı plaket ve hediye takdim edildi.

Er, kendisinin gençliğinde eğitim imkanından yoksun kaldığını, bu nedenle eğitime önem verdiğini anlatarak,'Çocuklarımız iyi okusun. Bilgi sahibi olsun. Bizler olamadık ama onlar olsun istiyorum.' dedi.

Z-kütüphaneyi rahmetli eşi Hüseyin Er'in vasiyeti üzerine kendi adıyla birlikte eşinin adına yaptırdığını belirten Er, 'Eşime ölümünden 10-15 gün önce ne istediğini sordum. 'İstanbul'daki gayrimenkulü satıp, Karamanlı'da okul yaptıralım' dedi. Şimdiye kadar bekleyip onun arzusu için bu kütüphaneyi yaptırdım. Bana bir şey demeleri yeterli. Ben onun sonunu getiririm.' diye konuştu.

Açılışın ardından Okul Müdürü Bayram Demir, katılımcılara kütüphane hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA