Gürcistan'da Zafer Günü

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili: 'Faşizmi yenmek, insanlığın bu korkunç hastalığını yenmek için savaşan tüm gazileri kutluyorum ve dünyanın bu korkunç girdaba kapılmasına izin vermedikleri için teşekkür ediyorum'.

Gürcistan'da Sovyetler Birliği Ordusunun 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 72. yıl dönümü olan 9 Mayıs Zafer Günü törenlerle kutlandı.

Siyasetçiler, 2. Dünya Savaşı gazileri, gazi yakınları, turistler ve çok sayıda vatandaş, başkent Tiflis'in merkezinde Vake Parkı'nda düzenlenen törene katıldı. Vatandaşlar parkta Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törenden sonra gaziler ve etkinliğe katılanlar için konser verildi.

'Anayasa Herkesindir' programı çerçevesinde Zugdidi kentinde bulunan Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili de 2. Dünya Savaşı Anıtı'na çelenk sundu.

Zugdidi'de savaş gazileriyle bir araya gelen Margvelaşvili, 'Faşizmi yenmek, insanlığın bu korkunç hastalığını yenmek için savaşan tüm gazileri kutluyorum ve dünyanın bu korkunç girdaba kapılmasına izin vermedikleri için teşekkür ediyorum.' ifadesini kullandı.

Gürcistan'dan yarım milyondan fazla kişinin 2.Dünya Savaşı'nda cepheye gittiği, yaklaşık 200 bin kişinin öldüğü veya kaybolduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA