Giresun Tiyatro Günleriyle Renklenecek

Giresun’da 30 yılı aşkın süredir perdelerini kapatmayan Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun düzenlediği“ Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’yle” ilçede yurtiçi ve yurtdışından gelecek tiyatrolarla adeta sanat karnavalı yaşanacak.

Bulancak Sanat Tiyatrosu (BST) tarafından her yıl geleneksel hale gelen Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin bu yıl 18.’si düzenleniyor. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’yle ilgili bilgi veren BST Genel Sanat Yönetmeni Hakan Alkan “Bulancak’ta 30 yıldır perdelerini kapatmayan BST, gurur kaynağımızdır. Bizlerde yaşatmak için tüm enerjimizi kullanıyoruz. Festivalimiz 15 Mayıs Pazartesi saat 20.00’da Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ’Üç Tenör’ adlı oyun ile başlayacak. 16 Mayıs Salı günü saat 13.00’da Cezaevi mevkiinden Cumhuriyet Meydanına Festival yürüyüşü ve sokak tiyatrosu yapılacak. Aynı gün saat 20.00’de Azerbaycan/Mingeçir Devlet Dram Tiyatrosu tarafından ’Bir Aşkın Neticesi’ adlı oyun sahnelenecek. 17 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Moskova Perova Dram Tiyatrosu tarafından ’Özgür Çift’ adlı oyun, 18 Mayıs Perşembe günü BST’nin 25 yıl önce oynadığı ’Özgürlüğün Bedeli’ adlı oyunun oyuncularına ödül töreni ve Tiyatro Siyah Beyaz’ın sahneye koyduğu ’Bir Delinin Hatıra Defteri’ sahnelenecek. 19 Mayıs Cuma günü saat 15.00’da ’BST Uysal Yurttaş Projesi’, saat 20.00’da Erzurum Medya Sanat Evi ‘Gece Boyunca’ adlı oyun sahnelenecek. 20 -21 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri Bursa Devlet Tiyatrosu ’Karıncalar’ adlı oyun sahneye konularak festival son bulacak” dedi.



Mürsel Gülmez kimdir?

Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun kurucusu olan Mürsel Gülmez, 1999 yılında, Gölcük’teki depremzedelere su götürdükten sonra dönüşte geçirdiği trafik kazasında 2 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA