Erguvan Rengi, İstanbul'daki Tarihi Eserlere Yansıdı

'İstanbul'da Erguvan Zamanı' etkinlikleri kapsamında, erguvan rengi, Galata Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Tophane Çeşmesi ve III. Ahmet Çeşmesi gibi şehrin sembolü tarihi eserlere ışık olarak yansıtıldı

'İstanbul’da Erguvan Zamanı' etkinlikleri kapsamında Galata Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Tophane Çeşmesi ve III. Ahmet Çeşmesi gibi İstanbul'un sembolü olan tarihi eserler erguvan renklerine büründü.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, dünden itibaren 26 Mayıs'a kadar sürecek etkinliklerde, erguvan rengi şehrin seçkin tarihi eserlerine de ışık olarak yansıdı.

Etkinlikte, Galata Kulesi, Beyazıt Yangın Kulesi, Tophane Çeşmesi ve III. Ahmet Çeşmesi gibi İstanbul'un sembolü olan tarihi eserler erguvan renklerine büründü. Dünden itibaren erguvan rengine bürünen şehrin nadide eserleri, etkinliklerin son günü olan 26 Mayıs'a kadar erguvanı yansıtacak.

Galata Kulesi’nde 70, Beyazıt Kulesi’nde 60 RGB Wallwasher Aydınlatma Armatürü, Tophane Çeşmesi’nde 6 adet 150 Watt (W) gücünde RGB LED Projektör, III. Ahmet Çeşmesinde 4 adet 150 W gücünde RGB LED projektör kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Otizm Günleri, Diyabetliler Günleri, Kadına Şiddete Hayır Günleri ve Prematüre Günleri gibi özel günlerde İstanbul'un renklerini, mekanlarını, tarihi eserlerini, o özel günlerin renklerine boyamaya devam ediyor.

İstanbul’da Erguvan Zamanı tarihi eser aydınlatmaları; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Kaynak: AA