'Demokrasi İçin Demo Projesi'

Bursa Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından düzenlenen 'Demokrasi İçin Demo Projesi' kapsamında, Bursa'da bulunan Almanya, İtalya ve Arnavutluk'tan gelen gençler, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Küçük, Heykeldeki tarihi binada gerçekleştirilen burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Farklı ülkelere mensup gençlerin bir araya gelerek, birbirleriyle buluşmasının dünya barışı için çok değerli olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti:

'Demokrasinin güçlenmesi açısından da sizleri bir arada görmek beni çok mutlu ediyor. Demokrasi, sadece bir yönetim şekli değildir. Bir yaşam biçimidir. O yaşam biçiminin başında da eşitlik, özgürlük ve bireylerin temel hakları geliyor. Bizler de demokrasimizin gelişmesi için siz gençlerin mükemmel enerjisinden faydalanmak istiyoruz. Son halk oylamasında gençlerimizin seçilebilmesi için seçilme hakkı da 18 yaşına indirilmiş oldu. Ayrıca çok güzel bir şehirdesiniz. Burası 6 padişahın kabrinin olduğu ve Osmanlı'nın dibacesi bir şehir. Bu ziyaretinizle Bursa'nın keyfini çıkarın.'

Ziyarete gelen gençler adına konuşma yapan Flavio Dıbra da 'Demokratik yapıya sahip ortamların oluşturulmasına katkıda bulunmak ve gençlerle karar vericiler arasındaki diyaloğun gelişimini artırmak amacıyla buradayız.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA