CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk'e iftiraya neden sessiz kalıyorlar'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 'Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk'e iftiraya neden sessiz kalıyorlar?' değerlendirmesinde bulundu.

Cankurtaran, yazılı açıklamasında, TVNET kanalında yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda Atatürk ve manevi kızı Afet İnan hakkında ağır iftiralarda bulunulduğunu ve aralarında sanki bir ilişki varmış gibi yansıtılmaya çalışıldığını belirtti.

'Söyleyene değil söyletene bak' sözünü hatırlatan Cankurtaran, 'Bu sözü bugüne uyarlarsak artık söyleyene değil, bu iftiraları bir televizyon kanalında söyleyebilecek kadar cesaretlendirenlere bakmak gerekiyor. Bu iş artık ideolojik karşıtlık olmanın da ötesinde alçakça bir iftiradır.' açıklamasını yaptı.

Cankurtaran, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetten bu iftiralara dair bir tepkiyi şu ana kadar duymadık. Her gün konuşan ve her konuda fikri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümeti, Atatürk’e iftiraya neden sessiz kalıyorlar? Türkiye'nin kurucusu olan bir cumhurbaşkanına yönelik hakarete karşı çıkmak her şeyden önce şu an görevde olan Cumhurbaşkanı'nın görevi değil midir? Bu konudaki sözleri sarf eden tarihçiye ve TV kanalına yönelik bir tepkisi olmayacak mı? Yoksa bu iftiralardan rahatsız olmadıklarından mı sessizler? Erdoğan ve hükümet bir an önce bu konuda bir açıklama yapmalıdır.'
Kaynak: AA