Çankaya'ya İki Yeni Park

Çankaya Belediyesi tarafından eski DİSK Genel Başkanı Baştürk adına yaptırılan park ile Nil Parkı törenle açıldı.

Çankaya Belediyesi tarafından Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki park törenle hizmete girdi.

Çankaya Belediyesi, Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'nde yapılan iki park, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, Abdullah Baştürk'ün ailesi ve vatandaşların katılımıyla törenle açıldı.

Taşdelen, burada yaptığı konuşmada, karşılıklı yapılan iki parktan 4 bin 557 metrekarelik olanına DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk'ün, 2 bin 852 metrekarelik olanına ise Nil adının verildiğini söyleyerek, 'Türkiye'deki sendikal yaşama büyük katkılar sağlayarak, işçi sınıfına uzun yıllar liderlik yapmış Abdullah Baştürk'ün adı Çankaya'da yaşayacaktır.' dedi.

Taşdelen, Nil Parkı'nda yeşil dokusuna ve çocuklara uygun oyun alanları bulunduğuna dikkati çekerek, belediye olarak yeşil alanlara önem verdiklerini dile getirdi.

Baştürk'ün oğlu Bülent Baştürk, babasının sendikal yaşama büyük katkılar sağlayarak, işçi sınıfına uzun yıllar liderlik yaptığını, babasının isminin bir parkta yaşatılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise 'Abdullah Baştürk'ün bize bıraktığı mirası yaşatacağız. Emekten yana, demokrasiden yana tüm güçler bir araya gelmelidir. Kurucumuz Baştürk'ün adına bir park açtığı için de Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, Abdullah Baştürk ve Nil Parkı vatandaşların hizmetine açıldı.

Kaynak: AA