Bodrum'da Fide Dağıtımı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2 bin fide ücretsiz olarak dağıtıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca, Bodrum Tohum Derneği bünyesindeki gönüllü üreticilere 2 bin fidenin teslimi için Bodrum Kalesi önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla kıyılarında önemli bir turizm hareketi olduğunu ancak gerekli olan tarımsal ve hayvansal ürün ihtiyacının çoğunun başka şehirlerden sağlandığını söyledi.

Muğla'nın kırsal kesiminde tarıma yeteri kadar önem verilmediğini ve üretimin düşük olduğunu savunan Gürün, 'Kıyının ihtiyacı kırsaldan karşılanamamaktadır. Bu iyi bir denge değil. Köylümüzü, çiftçimizi destekleyebilirsek, Muğla'nın kişi başına düşen gelirini yükselteceğiz. Kırsal Muğla'nın, kıyısal Muğla'yı beslediği ve onun ihtiyacını karşılayabileceği bir duruma getireceğiz. Bunu yapabildiğimiz takdirde gerçekten tarımı, hayvancılığı ve turizmi birleştiren, köyleri boşaltmadan yüksek gelir getiren tarım ürünleri yetiştiren örnek bir il olacağız.' dedi.

Köyden kente değil kentten köye göçü teşvik için kırsaldaki yaşam şartlarının iyileştirilmesine çalıştıklarını belirten Gürün, etkinlikte 2 bin fidenin dağıtılacağını kaydetti.

- Fide dağıtımına yoğun ilgi

Etkinlikte, yerel tohumlardan elde edilen domates, patlıcan, biber, salatalık, mısır, fasulye ve marul fidelerinden bir bölümü törene katılan vatandaşlara dağıtılırken yoğunluk yaşandı.

Bazı vatandaşlar dağıtılacak fideleri, kaplarından sökerek alırken, fideler zarar gördü. Görevlilerin kontrolü sağlamakta güçlük çektiği dağıtım sırasında tepki gösteren vatandaşlar oldu.

Kaynak: AA