Ata Sporu Okçuluk Beyoğlu'nda Yaşatılıyor

Türk Kültürünün geçmişinde önemli bir yere sahip olan ata sporu okçuluğun yaşatılıp yeni yeteneklere ulaşılması için Beyoğlu’nda okullar arası okçuluk turnuvası düzenlendi.

Ata Sporu Okçuluk Beyoğlu'nda Yaşatılıyor
Beyoğlu Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği “Beyoğlu Gençlik Şöleni”, Okçular Vakfı’nda düzenlenen ‘Beyoğlu Okullar Arası Okçuluk Turnuvası’ ile başladı.

Turnuvaya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdoğan, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Okçular Vakfı, Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Beyoğlu’nda bulunan İlkokul, ortaokul ve liselerdeki yetenekli okçular arandı. Öğrencilerin ok atmadaki başarılarına göre her okuldan takımlar kuruldu ve turnuvaya katıldılar. Turnuvada genç kızlar, genç erkekler, küçük kızlar küçük erkekler yıldız kızlar, yıldız erkekler olmak üzere 6 kategoriden oluştu. Yapılan turnuva sonrasında ise kazananlara madalyaları ve kupaları düzenlenen tören ile takdim edildi.

“Okçuluğu gençlerin önüne çıkarmak bizim en öncelikli hedefimiz”

Okçular Vakfı ile birlikte Beyoğlu Belediyesi’nin okullardaki genç yetenekleri aradıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “ Çocuklara oklar attırıyoruz, bu konuda başarısı olanlar ile birlikte takım kuruyoruz. Daha sonra kurduğumuz bu takımları yarıştırıyoruz. Ata sporumuz olan okçuluğu gençlerin önüne çıkarmak bizim en öncelikli hedefimiz. Futbolun dışında da spor dalları var, maalesef futbol bütün hayatı kuşatmış durumda gözüküyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA