ASTED Engelli Farkındalığı Çalışması Maltepe'de Devam Ediyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yola çıkarak; Gömeç, Burhaniye, Edremit, Havran ilçelerinin ardından İstanbul’da da engelli farkındalığı için çalışmalarını yürüten Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) İstanbul-Maltepe’de ünlülerin de katılımıyla engelli gerçeğini gözler önüne seriyor.

ASTED Engelli Farkındalığı Çalışması Maltepe'de Devam Ediyor
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ‘Ben Engel Tanımam’ diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın desteğiyle Maltepe Emniyet Müdürlüğü’nün de bulunduğu meydanda gruba ait mutfak karavanda ünlü oyuncular; Nihat Demirel, Bülent Çelik, Kemal Akıncı, Melih Ekener, Taylan Erler, Yeşim Tonbaz Güler’in gözlerini bağlayarak engelli farkındalığını anlatmaya çalışan ASTED’in Görme Engelli Koordinatörü Namık Tuncel’in bu çabaları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Namık Tuncel, Maltepe Meydanında; özel tasarım krom sanayi mutfaklı aracında her gün farklı yemekler pişirerek engelli insanların eğitim aldığında toplumda üreten ve çalışan bireyler olabileceğini ve bir çok şeyi başarabileceklerini kanıtlamak istiyor.

Tuncel’in bir grup engelli ile birlikte; ünlü oyuncular Nihat Demirel, Bülent Çelik, Kemal Akıncı, Melih Ekener, Taylan Erler, Yesim Tonbaz Güler ve dünyaca ünlü otellerin Four Seasons Mutfak Şefi Savaş Aydemir, Sheraton mutfak şefi Ali Elikkaya ve Renaissance Polat-İstanbul Mutfak Şefi Arif Madakbaş etkinlikte gözlerini kapatarak görmeden yemek yapmaya çalışmaları ise takdirle karşılanıyor.

Projeye destek veren ünlü oyuncular Nihat Demirel ve Bülent Çelik tasarlanmış aracın mutfağında yaptığı birbirinden leziz yemekler ve sempatik tavırlarıyla dikkat çekti.

Toplumda engellilerin evlere kapatılmaması gerektiğini, doğru eğitim ve zamanla üreten, kazanan ve kendi başlarına başarabilen engellilerin, hem ülke ekonomisine hem de toplumun gelişimine büyük katkı sağlayabileceğini yaptığı bu farkındalıkla belirtmek isteyen Namık Tuncel, başta Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra ünlü oyuncular ve mutfak şeflerine teşekkür etti.

Ünlü oyuncular ise birkaç dakikalığına bile olsa engelli olmanın son derece zor olduğunu vurgulayarak, toplumda engellilere acımak yerine fırsat verilmesi gerektiğine ilişkin mesajlar verdi.
Kaynak: İHA