Artvin'de 8 Bin Çiçek Toprakla Buluşacak

Artvin Belediyesi, vatandaşlara 8 bin çiçek dağıttı.

Kentin farklı yerlerine 3 çeşitte 7 farklı renkte 100 bin çiçek diken belediye, daha yeşil bir kent için 8 bin çiçeği düzenlenen programla vatandaşlara dağıttı.

Belediye önünde düzenlenen programa Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Zafer İnce, Aydemir Akköy, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Kocatepe, yaptığı açıklamada, yeşille özdeşleşmiş Artvin'in güzelliğine farklı renkler kattıklarını söyledi.

Kocatepe, turizmi ve eğitimi önüne hedef olarak koymuş bir şehirde görsel güzelliklerinde ön planda olması gerektiğini belirterek, “Bugün Artvin çiçek açıyor. Artvin'e bütün renkler yakışıyor. 8 bin çiçeği vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Balkonlarımızda, evlerimizin girişinde bu çiçekleri görsel halinde sergileyelim. Artvin'de çiçek kültürü oluşturulmasını istiyoruz' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden 108 bin çiçek getirdiklerini belirten Kocatepe 'Sardunya, kadife ve begonya olmak üzere 7 değişik renkte çiçeğimiz var. Resmi kurumların, okulların bahçelerinde, caddelerin yanlarındaki refüjlerde, parklarda bu çiçeklerimiz dikeceğiz.' ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Erkan Balta ise hizmetlerinden dolayı Artvin Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: AA