Artvin'de '7 Bölge 7 İklim Şiir Şöleni' Yapılacak

Artvin'de Valilik, Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Artvin 08 Kültür Turizm ve Kalkınma Derneğince, '7 Bölge 7 İklim Şiir Şöleni'nin bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek.

Artvin 08 Kültür Turizm Kalkınma Derneği Başkanı Gülden Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl düzenledikleri birinci şiir şöleninin ses getirdiğini ve kentin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Şiir şöleninin 12 Mayıs saat 19.00'da Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde yapılacağını ifade eden Taş, şunları kaydetti:

'Şöleni Azerbaycan, Yozgat, Adana, İzmir, Ankara, Kayseri, İstanbul, Elazığ, Diyarbakır, Denizli, Muş, İzmir, Sivas, Konya, Tokat, Antalya, Kastamonu, Kırşehir, Trabzon ve Artvin'den toplam 24 şair renklendirecek. Şölen ne kadar beğeni ve takdir toplarsa bir sonraki şölenlere daha istekle sarılacağız. Şölenin hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ve kişilere teşekkür ediyorum. Şiir seven ve yüreklerdeki kıpırtıları önemseyen tüm Artvinlileri şölene davet ediyorum.'

Taş, şölende şairlerin vatan, millet, bayrak, tarih, doğa ve sevgi konularını işleyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA