Üniversiteyi Şehre Taşıyorlar

Kırıkkale Üniversitesi Sinema ve Tiyatro Topluluğu her ay en az bir kere Kırıkkale Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlarla üniversite arasında köprü oluyor.

Üniversiteyi Şehre Taşıyorlar
Kırıkkale Üniversitesi Sinema ve Tiyatro Topluluğu, üyelerinin, amatör olduklarını fakat profesyonelliğe yakın işler çıkardıklarını, söylediği bir oluşum. Topluluk 3 tiyatro ve 1 sinema ekibinden oluşmakta. Bu ekiplerden kurucusu olduğu “Tiyatral Enfeksiyon” un üyesi Kırıkkale Üniversitesi Siyaset Bilimleri Bölümü öğrencisi Sadullah Demirkazan, “Diğer ekiplerimizin isimleri Sahnesizler Kumpanyası ve E-Normal. Tiyatral Enfeksiyonun kurucusu benim, ekibimizi geçen sene oluşturduk. Ekibimizle birlikte geçen sene ’Pencere’ adında bir oyun çıkardık, ardından ’Ay Işığında Şamata’ ve bir iki ayrı oyunumuz olmak üzere seneyi tamamladık. Bu sene başında tekrardan bir skeç gösterimiz oldu, bu gösteriyi gelenek haline dönüştürmek istiyoruz. Bu gösteride dört farklı skeç hazırladık, yaklaşık dört saatlik bir gösteriydi, eğer Allah izin verirse gelecek sene tekrardan yapmayı planlıyoruz. Sonrasında yönetmenliğini benim yaptığım ’Salaklar Sofrası’ adında bir oyunumuz oldu, iki perdelik bir oyundu bu, biraz dolambaç komedisi tadındaydı. Ardından bugün oynadığımız ikinci kez oynanacak olan Kapı Çalınıyor oyunu var, yönetmenimiz Gizem Özsöz. Bizim bunları yaparken tek emelimiz insanların tiyatroyu daha çok sevmesi. Öğrencilerin okuldan mezun olduktan sonra arkalarında güzel anılar biriktirebilmeleri. Bununla birlikte güzel bir arkadaşlık var ekibimiz içerisinde. Bu oyun sonrasında 14 Mayıs günü benim yazıp, yönettiğim aynı zamanda oynadığım, ’Sınır’ adında bir tiyatro oyunumuz var, sonrasında ’Nazmi ile Nazmiye’ diye bir komedi oyunumuz var” dedi.



“Güzel hayallerimiz var”

Topluluk olarak güzel hayallere sahip olduklarını belirten Demirkazan, “Eğer bize yardımcı olunursa eğer bize destek olacak insanlar bulunursa biz çok daha güzel işler yapmayı planlıyoruz. Dediğim gibi amatör bir topluluğuz, oyuncularımız eğitim almamış oyuncular, tabii elimizden geldiğince arkadaşlık çerçevesinde yardımlaşıyoruz. Herkes bildiğini bilmeyene öğretiyor. İki senedir aktif olarak kulübümüz içerisindeyiz. Bu topluluk 2012’de kurulmuş bir topluluk, önceleri çok aktif değil, bir veya iki oyun çıkarmışlar senede ama son iki senede aktif olarak çalışmaya gayret gösteriyor kulüp üyeleri. Tiyatro ekiplerimizin dışında bir de sinema ekibimiz var, o sinema topluluğumuz içerisinde de kısa film çalışmalarımız var. ’Kan Teri’ isminde Ermenek’teki maden faciasıyla ilgili olan bir kısa film hazırladı arkadaşlarımız, bu filmi çeşitli festivallere gönderme şansına sahip olduk. Bunun yanı sıra yine projelerimiz var, bir dizi çekmeyi planlıyoruz üniversitemiz kapsamında. Kendi yazdığımız oyunları sinema ortamına da uyarlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA