Türk İş Kadınları, Katarlılarla İş Birliği Antlaşması Yaptı

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu, Katar Girişimci İş Kadınları ile iş birliği antlaşması imzaladı.

Türk İş Kadınları, Katarlılarla İş Birliği Antlaşması Yaptı
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçiliği organizasyonuyla Katar’ın başkenti Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Emirliği arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla gerçekleşen ziyarette Türk İş Kadınları, Katar Girişimci İş Kadınları Kuruluşu Genel Merkezine konuk oldu. Ziyarette Katar’ın Girişimci İş Kadınlarıyla bir araya gelen Türk heyeti, Türkiye ile Katar arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla karşılıklı iş birliği protokolleri imzaladılar.

Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen imza töreninde Türk iş dünyası adına Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy imza koyarken, Katar iş dünyası adına Katar girişimci Kadınlar Kuruluşu Genel Başkanı Aisha Alfardan imza attı. İmzaların arından konuşan Atasoy, “Türkiye ve Katar dost ve müttefik ülkelerdir her iki ülke halkı kardeş halklardır. Bugün burada Katar Devletinin Girişimci İş Kadınlarıyla iş birliği anlaşması yaptık. İnanıyorum ki bu anlaşma her iki ülkenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Türkiye ve Katar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Tani beyefendilerinin iyi ilişkiler kurmasıyla her iki Devlet ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Katar Girişimci İş Kadınları Kuruluşu Genel Başkanı Aisha Alfardan ise, Türkiye ve Katar halkının kardeşliğine değindi. Başkan Aishe Alfardan “Nezaket Emine Atasoy hanımefendiye Katar Devletine yapmış olduğu ziyaret için teşekkür ediyorum. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu ve Katar Girişimci Kadınlar Kuruluşu ortak girişimleriyle her iki Ülke ekonomisi ithalat ve ihracatı artacaktır” diye konuştu.

Doha’da gerçekleşen imza töreninde Katar Kadın Girişimciler Kurulu Üyeler, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçilik yetkilileri ve Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi hazır bulundu.
Kaynak: İHA