Sümbül Dağı'na Zirve Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında 6 kişilik dağcı grubu, iki yıldır güvenlik nedeniyle tırmanılamayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'nda, Valilikten aldıkları izinle zirve tırmanışı gerçekleştirecek.

Ertunç başkanlığındaki dağcı grubu, Hakkari Valiliğinden aldıkları izinle Sümbül Dağı zirvesine tırmanış için Depin mevkisinde bir araya geldi. Dağcılar, bu noktadan yaklaşık son 2 kilometresi karla kaplı olan Sümbül Dağı zirvesine doğru tırmanışa geçti.

Zirve tırmanışında iki gece konaklama yapmayı ve üçüncü gün ise zirveye ulaşmayı planlayan dağcılar, aynı gün kente dönüşe geçecek.

Ertunç, tırmanış öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa'dan gelen dağcı Yüksel Işık'ın da aralarında bulunduğu 6 kişilik ekiple iki yıldır güvenlik nedeniyle çıkılamayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış gerçekleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının Hakkari'nin doğal güzelliklerini ve dağlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu, bu nedenle bu tür faaliyetlere önem verdiklerini belirten Ertunç, şöyle konuştu:

'Umudumuz bu etkinliği tehlike geçirmeden tamamlamaktır. Sümbül Dağı bilindiği gibi çok riskli bir dağ. Tam donanımlı bir şekilde hazırlandık. Arkadaşların performansına güveniyorum. Hepsi de deneyimli dağcılarımız. Hakkari bölgesi dağları ve doğal güzellikleriyle büyük bir potansiyele sahip. Yalnız güvenlik sorunu nedeniyle Anadolu'daki dağcı arkadaşlarımız maalesef çok tedirgin davranıyorlar. Amacımız onları buraya getirmek ve Hakkari bölgesini turizme kazandırmaktır.'

Sümbül Dağı'nın yeniden tırmanışlara açılmasını isteyen dağcılar ise herkesin Hakkari'ye gelerek doğal güzellikleri yerinde görmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA