Özel Hastalara, Özel Diş Sağlığı Hizmeti

Türkiye'nin en büyük ağız ve diş hastalıkları merkezi Okmeydanı Ağız Diş Hastalıkları Hastanesinde, erişkin ve çocuk hastaların yanı sıra otistik ve mental retardeli çocuklara da diş sağlığı hizmeti sunuluyor Kent içinden ve dışından gelen hastalara hizmet veren hastanede, engelli çocuk ve erişkinlerin tedavileri randevu koşulu olmaksızın sorunsuz şekilde gerçekleştiriliyor İstanbul Okmeydanı Ağız Diş Hastalıkları Hastanesi Yönetici Başhekimi Arol: 'Bu çocuklarımızdan ağız ve diş sağlığı hizmetine ihtiyacı olanları hastanemize bekliyoruz'.

HATİCE ŞENSES - Türkiye'nin en büyük ağız ve diş hastalıkları merkezi Okmeydanı Ağız Diş Hastalıkları Hastanesinde, erişkin ve çocuk hastaların yanı sıra, otistik ve mental retardeli (zeka geriliği) çocuklara da diş sağlığı hizmeti veriliyor.

Kent içinden ve dışından gelen hastalar hizmet sunan hastanede, engelli çocuk ve erişkinlerin tedavileri de randevu koşulu olmaksızın sorunsuz şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Bu hastaların tedavileri ihtiyaç duyulduğunda genel anestezi altında yapılıyor. Hizmetin verilebilmesi için hastanede 12 yatak ve 2 salonlu ameliyathane bulunuyor. Bu sayede, herhangi bir hastane değişikliğine gerek kalmadan hastanın cerrahi problemleri de aynı merkez bünyesinde giderilebiliyor.

Yılda yaklaşık 250 bin hastanın gittiği merkezde, genel anestezi altında bir sene içerisinde çoğunluğu engelli 850-900 kişiye sağlık hizmeti verildi.

- 'Hasta memnuniyeti gayet yüksek'

İstanbul Okmeydanı Ağız Diş Hastalıkları Hastanesi Yönetici Başhekimi Ferhat Arol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede hemen her gün otistik ve mental retardeli çocuklara genel anestezi altında tüm diş hekimliği hizmetlerinin verildiğini söyledi.

Arol, 'Onları uyutup, bütün işlemleri tek seansta bitirip, tekrar uyandırıyoruz. Yataklı servisimizde dinlendiriyoruz. Gerekli olanları ise birkaç gün yatırıp, misafir ediyoruz. Ondan sonra iyilik haliyle evlerine taburcu ediyoruz.' dedi.

Bu hastaların tüm diş hekimliği hizmetlerinin aynı seansta yapıldığını dile getiren Arol, 'Bu çocuklarımızdan ağız ve diş sağlığı hizmetine ihtiyacı olanları hastanemize bekliyoruz. Şu anda randevu sürelerimiz gayet kısa. Hastanemize gerek ilimizden, gerekse il dışından birçok vaka başvuruyor. Hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Arol, merkezdeki 155 ünitenin yanı sıra, 16 üniteyle Gaziosmanpaşa'da, 40 üniteyle Eyüp'te ve 1 üniteyle de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında hizmet verdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

'Toplamda 212 diş ünitesiyle, diş hekimliğinin protez, kanal tedavileri, çene, yüz cerrahisi gibi hizmetleri başta olmak üzere tüm gereksinim duyulan ihtiyaçları hastanemizde karşılayabiliyoruz. Randevu sürelerimizde bekleme sorunu yok. Hastalarımızın memnuniyeti gayet yüksek. Yüzde 75-80'lerde. Çalışan memnuniyetimiz de iyi. Hizmetlerimizi bu şekilde sürdürmeye gayret ediyoruz. Yıllık 250 bin civarında hastamıza hizmet veriyoruz. Genel anestezi altındaki sayımız ise yıllık 850-900 hasta civarında. Otistik ve mental retardeli çocuklarımız için randevu kolaylıkla alınarak, işlemleri yaptırılabilir. Bize Sağlık Bakanlığımızın Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS üzerinden, diğer hastanelere başvurdukları gibi başvurabilirler. Bu hastalarımız hastanemize ayaktan da başvuruda bulunabilirler. Her türlü başvuruyu kabul ediyoruz.'

- 'Hizmeti hastalarımızın ayaklarına götürüyoruz'

Ferhat Arol, ayrıca evde sağlık birimleriyle de hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalara hizmet verdiklerini belirterek, 'Ağız ve diş sağlığı hizmetlerini hastalarımızın ayaklarına götürüyoruz. Orada da bu hizmetleri vermeye gayret ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Arol, sağlık tesisinde 35'i uzman olmak üzere 180 hekimin görev yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Çocuk kliniğimizde de şu anda 13 üniteyle hizmet veriliyor. Burada 13 yaşa kadar hasta alıyoruz. 13 yaşından büyük hastalarımızın tedavi hizmetlerini diğer polikliniklerimizde veriyoruz. Bu kliniğe başvuran hastalarımıza da 15 gün içerisinde hizmet veriyoruz. Koruyucu diş hekimliğinin yanı sıra, tedavi edici hizmetleri de hastalarımıza sunabiliyoruz. Ayrıca mesai dışı çalışmamız da mevcut. İl içinden ve dışından hastanemize yoğun şekilde bir talep var. Biz de elimizdeki kadroyla maksimum seviyede gayret göstererek bu talebi karşılamaya gayret ediyoruz. Tedavi hizmetlerini sürdürmeye çalışıyoruz. Hamdolsun başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Hasta memnuniyetinde çalışanlarımızın da etkisinin çok büyük olduğunu düşünüyorum.'
Kaynak: AA